DÜNYA

Trump, eleştiren danışmanı için “kovma zamanı” dedi

ABD Başkanı Donald Trump, Ulusal Sağlık Enstitüleri bünyesindeki Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Başkanı Anthony Fauci’nin CNN televizyonuna verdiği röportajda, ‘‘Önlemler daha erken alınsaydı daha fazla hayat kurtulabilirdi’’ ifadesini kullanmasının ardından sert bir Twitter mesajı paylaştı.

Trump, Twitter’da dolaşan ‘‘Fauci’yi kovma zamanı’’ ifadesinin geçtiği bir Twitter mesajını kendi hesabından paylaştı. Başkan Trump, daha önce de Twitter üzerinden kendisi eleştiri yapmaktansa eleştiri yapan başka yetkililerin yazdıklarını paylaşıyordu.

Paylaştığı mesaj, Trump’ın Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü’nün Başkanı Anthony Fauci’ye karşı sabrının taştığı ve Fauci’yi kovabileceği yorumlarına neden oldu. Beyaz Saray ise henüz Trump’ın Fauci’den şikayeti olup olmadığı sorusuna yanıt vermedi. Corona virüsüyle mücadelede öne çıkan lider konumunda olan Fauci, birçok kez bilimsel konularda yanlışını düzelttiği Trump’la ters düşmüştü.

“ÖNLEMLER ERKEN ALINSAYDI DAHA FAZLA HAYAT KURTULABİLİRDİ”

New York Times gazetesinin hastalığın erken bulgularının Beyaz Saray’la paylaşıldığı haberini yapmasının üzerine Fauci’ye Pazar günü CNN’e verdiği röportajda ‘‘Daha fazla hayat kurtarılabilir miydi?’’ sorusu yöneltilmişti. Fauci, buna yanıt olarak, ‘‘Önlemlerin daha erken alınması daha fazla hayatın kurtulmasını sağlayabilirdi’’ demiş, ancak bu kararlar verilirken birçok etkenin göz önünde bulundurulduğunu söyleyerek, ‘‘Bunlar karışık kararlar’’ ifadesini kullanmıştı.

Başkan Trump, Pazar günü yazdığı Twitter mesajlarıyla New York Times’ın haberini yalanladı ve sık sık yaptığı gibi ‘‘Yalan Haber’’ ifadesini kullandı.

Trump, geçen haftaysa günlük Corona virüsü bilgilendirme toplantısında Fauci’nin salgınla mücadelede etkili olabileceği konuşulan sıtma ilacı hidroksiklorokinin tedavide kullanılmasıyla ilgili bir soruya yanıt vermesini engellemişti.

79 yaşındaki Fauci, 1984’ten bu yana Cumhuriyetçi ve Demokrat başkanlar liderliğinde Ulusal Sağlık Enstitüleri’ne bağlı Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü’nün başkanlığını yürütüyor. Fauci, 2008’de dönemin Başkanı George W. Bush tarafından Özgürlük Madalyası’na layık görülmüştü.

Bazı anketler Corona virüsü salgını sırasında halkın Fauci’ye başkan Trump’tan daha çok güvendiğini ortaya koydu.

(VOA)


Benzer Haberler

Fransa’da mahkumlara cep telefonu verilsin çağrısı

Türkiye’de Covid-19’dan hayatını kaybedenlerin sayısı 1198’e yükseldi

Voice Kıbrıs Haber

Kadın astronot Whitson bir rekor daha kırdı

İsrail ordusu Gazze sınırında kontrolü tamamen sağladıklarını duyurdu

AA

Grip salgınından ölenlerin sayısı 106’ya çıktı

Voice Kıbrıs Haber

Suçsuz yere hapis yatan 4 kişiye 31 milyon Dolar