Türkiye

Teröristin İlk İfadesi: O Gece Reina’yı Sordum.

Reina’da 39 kişiyi öldüren Abdulgadir Masharipov ilk ifadesinde “Hedefim Taksim’di. Yoğun güvenlik önlemleri olunca Rakka’daki emri veren kişiye Reina’yı sordum. O da kabul etti.” dedi.

Reina’yı kana bulayan terörist ilk ifadesinde, “Taksim’e gittim ama çok önlem vardı. Bana talimatı veren kişiyle yeniden temas kurdum. Bölgede yeni hedef aramamı istedi. Sahilde taksiyle tur attım. Reina uygun görünüyordu. Rakka’daki kişiye sordum, kabul etti” dedi

EL KAİDE EĞİTİMİ ALDI

Yılbaşı gecesi Ortaköy’deki Reina adlı gece kulübünü Kalaşnikof tüfekle tarayarak 39 kişiyi öldüren DEAŞ’lı terörist Abdulgadir Masharipov önceki gece İstanbul Esenyurt’ta yakalanırken, ilk ifadesi de ortaya çıktı. Afganistan’da El Kaide kamplarında silahlı eğitim aldığı, daha sonra DEAŞ’a geçtiği belirlenen terörist, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde verdiği ifadede hedefi nasıl seçtiklerini anlattı.

TAKSİM’DE HEDEF SEÇİLDİ

“Geçtiğimiz yıl ocak ayında Suriye’deki savaşa katılmam için aldığım talimat üzerine İran üzerinden Türkiye’ye geldim. Konya’ya yerleştim. Konya’da bulunduğum sırada Rakka’dan talimat geldi. Yılbaşı gecesi Taksim’de eylem yapmam talimatı verildi. Taksim’de yaptığım keşif görüntüsünü gönderdim. Taksim’de mutabık kalındı. Yılbaşı akşamı Taksim’e geldim ancak çok yoğun önlem vardı. Eylemi yapmak mümkün görünmüyordu. Bana talimatı veren kişiyle yeniden temas kurdum. Aramızda Taksim’de eylem için uygun olmadığı kanaatine vardık.


Benzer Haberler

Karamollaoğlu, genel başkanlıktan ayrılacağını açıkladı

AA

Türk bilim insanları, KKTC’de de e-sigara ve ısıtılmış ürünlerin yasaklanmasını istiyor

AA

Türkiye Ticaret Bakanlığı, İsrail’le ticaretin tamamen durdurulduğunu duyurdu

AA

Türkiye’de nisan ayı enflasyonu belli oldu

AA

Elazığ’da 4 büyüklüğünde deprem

TAK

Ağır koku gelen evden 12 ton çöp çıktı

NTV