FeaturedKIBRIS

“TC yetkililerinden ilaç yasağı listesinden KKTC’nin çıkarılması istendi”

Hükümet programının okunmasının ardından Başbakan Faiz Sucuoğlu TAK muhabirinin sorularını yanıtladı.

İLAÇ SIKINTISI… “PARAMIZ OLMASINA RAĞMEN İLAÇLARI DÜNYADA BULMAK ZOR”

Pandemi ve ham maddeye ulaşım sıkıntıları nedeniyle Türkiye Cumhuriyeti’nin ilaç ihracatını durdurduğunu, birçok ülkenin ilaç sıkıntı yaşadığını, KKTC’nin de bunlardan biri olduğunu söyleyen Başbakan Faiz Sucuoğlu, KKTC’ye yüzde 80’e yakın ilacın Türkiye’den geldiğini, geçen hafta TC Sağlık Bakanı’na konuyu ilettiklerini anlattı.
Sağlık Bakanı Ali Pilli’nin de sorunu TC yetkililerine yazılı olarak ilettiğini ve ilaç yasağı listesinden KKTC’nin çıkarılmasını istediğini belirten Başbakan Sucuoğlu, her yılın şubat ayının ilaç zammının yapıldığı zaman olduğunu ve bir müddet sonra ilaç tedarikinin zamlı fiyatlarıyla rahatlayacağını kaydetti.
Başbakan Sucuoğlu, bu sıkıntının her yıl şubat ayında yaşandığına işaret ederek, kanser ilaçları ve diğer spesifik, çok sık görülmeyen hastalıklarla ilgili ilaçları bulmak ve tedarik etmekte zorlandıklarını belirtti ve “paramız olmasına rağmen şu anda bunları dünyada bulmak zor” dedi.
Yeni hastane konusunda da bilgiler veren Başbakan Sucuoğlu, TC Sağlık Bakanı’nın kendilerine yeni hastanenin temelinin 2022’nin ilk altı ayında atabilecek durumda olduğu bilgisini verdiğini, ancak dövizin yükselişi, bütün dünyayı kasıp kavuran fiyat artışlarının bütün hesap ve kitabı bozduğunu kaydetti.
Gecikme sebebinin de yeni koşullara göre yeniden fiyatlandırma, yeni fiyatlandırmaya bağlı yeniden ihaleye çıkma süreci olduğunu belirten Başbakan Sucuoğlu, fiyat farkının oldukça yüksek çıkması nedeniyle ihalenin iptal edildiğini söyledi.
Diğer projeler hakkında bilgiler veren Başbakan Sucuoğlu, marinalar konusundaki projenin gündemlerinde olduğunu ve bu konuda ciddi bir talep olduğunu, özellikle Lapta bölgesi, Güzelyurt, Karpaz bölgesinde, Doğu Akdeniz’de yat turizmi konusunda çok ciddi zafiyet olduğunu, yat limanı inşa etme anlamında ciddi bir talep olduğunu kaydetti.


Benzer Haberler

Brent petrolün varil fiyatı yüzde 0,73 düşüşle 87,56 dolar oldu

Voice Kıbrıs Haber

Bellapais İlkbahar Müzik Festivali Trio Konseri ile devam ediyor

Voice Kıbrıs Haber

Orkide Yürüyüşü yapıldı

TAK

Gazimağusa Belediye Başkanı Uluçay Gamabel personelinin maaşlarının performans kriterlerine göre ödeneceğini açıkladı

TAK

Nijerya’da düzenlenen saldırılarda Sivil Ortak Görev Gücünden 25 kişi öldü

NTV

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (29 Nisan 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber