FeaturedKIBRIS

“Her ay borçlanmadan KIB-TEK kendi kendisini yüzdürebilecek”

Başbakan Faiz Sucuoğlu TAK muhabirinin sorularını yanıtladı.

ELEKTRİK ZAMMI… HER AY 10 MİLYONLARCA TL BORÇ ALMADAN KIB-TEK KENDİ KENDİSİNİ YÜZDÜREBİLECEK

KIB-TEK konusunda da değerlendirmelerde bulunan Başbakan Sucuoğlu, yeni tarifelerin 1 Mart’tan itibaren yürürlüğe girdiğini anımsatarak, özellikle sosyal hizmetlerden katkı alan insanlara yönelik ciddi bir açılım yapıldığını kaydetti.
Öyle söylendiği gibi yüzde 300 veya 500’lük bir zam yapılmadığını vurgulayan Başbakan Sucuoğlu, bu yöntemle yıllardan sonra KIB-TEK’in girdisi ve çıktısının eşitleneceğini, her ay 10 milyonlarca TL borç almadan KIB-TEK’in kendi kendisini yüzdürebileceğini kaydetti.
Bununla paralel, Maliye Bakanlığı bünyesinde, yeni bir fon oluşturulacağını ve sigara, içki gibi belli lüks tüketim maddelerine konulacak vergi ile AKSA’ya olan çok ciddi borcun belli bir yıla bölünerek ortadan kaldırılmasının hedeflendiğini vurgulayan Başbakan Sucuoğlu, “Fonun gayesi bu olacak, orada toplanan para bu iş için kullanılacak. KIB-TEK’in borcunun belli bir zaman diliminde sonlanmasına gidilecek bir yolu açmak istiyoruz ve açacağız” dedi.
Başbakan Faiz Sucuoğlu, gerekirse bakanların değişebileceği ve bakanlıkların denetlemesi konusuna açıklık getirerek, hükümetin 5 yıl sürmeyeceği söylemlerinin gerçekleri yansıtmadığını vurguladı.


Benzer Haberler

Erhürman “Hükümet zangır zangır sallanıyor, her an her şey olabilir”

Voice Kıbrıs Haber

Bay-Sen Başkanı Kanat “Atama yapılana kadar toplantılara katılmayacağız”

TAK

Türk bilim insanları, KKTC’de de e-sigara ve ısıtılmış ürünlerin yasaklanmasını istiyor

AA

Yangın kontrol altına alındı!

Voice Kıbrıs Haber

Bitcoin’de tarım dışı istihdam yükselişi

NTV

İranlı çift mahkemede gözyaşlarına boğuldu!

Voice Kıbrıs Haber