DÜNYAFeatured

Taylor Swift tarihe geçti

Eski albümünü yeniden kaydeden Taylor Swift, efsanevi şarkıcı Rock’n Roll efsanesi Elvis Presley’nin rekorunu kırdı. Swift, albümüyle “1. sırada en uzun süre kalan şarkıcı” olarak tarihe geçti.

Yapımcı Scooter Braun’la yaşadığı telif hakları anlaşmazlığı nedeniyle eski albümlerini “1989 – Taylor’s Version” (Taylor’ın Versiyonu) adıyla yeniden kaydeden Taylor Swift, “1989” albümünü 27 Ekim’de yeniden piyasaya çıkardı.

Billboard 200 müzik listesinde 1. sıraya yeniden yerleşen Swift, ikonik şarkıcı Elvis Presley’nin rekorunu kırdı.

Şarkıcı, “1989 (Taylor’s Version) albümüyle müzik listesinin 1. sırasında 68 hafta geçirdi.

Bu sayede Swift, Presley’yi geride bırakarak “1. sırada en uzun süre kalan şarkıcı” olarak tarihe geçti.

YILIN EN BÜYÜK POP YILDIZI SEÇİLDİ

Müzik kariyeri boyunca aldığı ödüllerle tarihe geçen ABD’li şarkıcı,Billboard dergisi tarafından “Yılın En Büyük Pop Yıldızı” seçilmişti. Müzik listelerinde zirveden inmeyen şarkıcı, bu yıl Billboard Müzik Ödülleri’nde En İyi Şarkıcı ödülü de dahil olmak üzere toplam 10 ödül kazandı.

YILIN EN ÇOK SATAN ALBÜMÜ

Öte yandan, “1989 – Taylor’s Version” (Taylor’ın Versiyonu) albümü, Bilboard’a göre bu yılın en çok satan albümü oldu. Bu sayede Swift, yine kendi rekorunu kırdı. Çünkü daha önce, aynı unvana sahip albüm yine Swift’in “Midnights” albümüydü.

SPOTIFY REKORU DA ELİNDE

Grammy ödüllü şarkıcı, başarılarla dolu kariyerinde, ağustos ayında “Midnights” albümüyle Spotify’da aylık 100 milyon dinleyicisi olan ilk kadın şarkıcı olarak müzik tarihine geçmişti.

YILIN KİŞİSİ SEÇİLDİ

Taylor Swift, Time dergisi “Yılın Kişisi” seçildi. Time dergisi, her yıl olduğu gibi, tüm yıla damgasını vuran ismi kapağına taşıdı. Time, 2023 Yılın Kişisi seçimini yaparken, seçilen kişi, grup ya da konseptin iyi, kötü ya da güçlü olmak zorunda olmadığını, etkisinin yansımasına bakıldığını açıkladı


Benzer Haberler

12. Uluslararası Kıbrıs İşçi Filmleri Festivali başlıyor

Voice Kıbrıs Haber

Sahte pasaporttan tutuklanan karı koca mahkemeye çıkarıldı!

Voice Kıbrıs Haber

ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararını açıkladı

AA

Kıbrıs’ın Kanatları sergisi YDÜ’de yarın ziyarete açılacak

Voice Kıbrıs Haber

Lefke Polis Karakolu telefon hatları devre dışı kaldı

Voice Kıbrıs Haber

Güney Kıbrıs mahkemelerinde ABD-Rusya gerilimi

TAK