KIBRIS

Tarım Bakanlığı ile UKÜ arasında protokol imzalandı

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı ile Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi işbirliği protokolü imzaladı.

Protokol ile iki kurum, ortak ilgi alanları konularında ulusal ve uluslar arası projeler hazırlayarak çalışmalar yürütecek.

3 yıl sürecek protokol çerçevesinde taraflar, bilimsel çalışmalar da yürütecek.

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri, misyonu eğitim öğretim ve topluma hizmet olan üniversitenin bu protokol ile kendini daha da geliştireceğini söyledi.

Protokolün Üniversite-Devlet-Bakanlık Üniversite işbirliğine iyi bir örnek teşkil edeceğini kaydeden Nadiri, her iki kurumun çalışanlarının birbirlerinden uzmanlık seviyesinde yaralanacak olmasının önemli olduğuna dikkat çekti.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu da KKTC’nin güzide eğitim kurumlarından biri olan Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi ile varolan işbirliğini daha da güçlendirmek istediklerini dile getirerek, protokolün bu hedefe hizmet edeceğini kaydetti.

Donanımlı bir eğitim kurumu olan UKÜ sayesinde Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’nın dünya ile buluşmasının önünün açılacağını ifade eden Çavuşoğlu, bunun karşılığında üniversite öğrencilerinin de Bakanlığa bağlı çiftliklerde bölümlerine uygun çalışmalar gerçekleştirebileceklerini söyledi.

Konuşmaların ardından Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı ile Uluslar arası Kıbrıs Üniversitesi arasında 3 yıl sürecek olan genel işbirliği protokolü imzalandı.

 

Kaynak: BRT


Benzer Haberler

441 araç sürücüsü rapor edildi

Voice Kıbrıs Haber

İkamet izinsiz 2 kişi tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

Elektrik tellerinin birbirine temas etmesi sonucu yangın çıktı

Voice Kıbrıs Haber

Gönyeli ve Güzelyurt-Girne Anayolu’nda kaza!

Voice Kıbrıs Haber

Girne ve Güzelyurt’ta uyuşturucu: 4 kişi tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

E-fidan kampanyası, “sendebirfidanbağışla” Challenge’ı ile ağaç dikimini teşvik ediyor

TAK