FeaturedKIBRIS

“Süreç gerçek bilgiler verilmeden temizlenmeye çalışılıyor”

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda milletvekilleri güncel konuşmalarla çeşitli konuları ele aldı.

CTP Gazimağusa Milletvekili Erkut Şahali de, “Yasama tatili öncesi hükümete tavsiyeler” konulu konuşma yaptı. Şahali, ülkenin ve dünyanın önemli ve zor bir süreçten geçtiğini, sağlık ve ekonomik sıkıntıların başgösterdiğini, kırılgan bir ekonomiye sahip ülkenin de bu süreçten geçtiğini ifade etti. Şahali, muhalefet olarak hükümete bu süreçte destek olduklarını, öneriler ortaya koyduklarını, yol gösterici olduklarını anlattı. Erkut Şahali, amaçlarının akılla bu süreci ele alıp hasarsız veya en az hasarla atlatmak olduğunu ifade etti.

Ülkede pandemi süreci sonrası açılımlarda ciddi zafiyetler yaşandığını, önlemlere uyulmadığını ve bunların endişe yarattığını ifade eden Şahali, ülkede açılımın pandemi dönemi raporları ve DSÖ verileri ve önerilerine göre daha sağlıklı yapılması gerektiğini, ancak Sağlık Bakanlığı’nın henüz raporu yayınlamadığını kaydetti.

Şahali, ülkenin Covid-19 konusunda istenilen noktaya gelemediğini ifade ederek, bu süreçte yaşanan sıkıntıları anlattı, kabinede bakan değişikliği yaşandığını ve bu sürecin gerçek bilgiler verilmeden temizlenmeye çalışıldığını savundu.

Meclis’in tatile gireceğini ve bu süre ile ilgili ciddi endişe yaşadıklarını ifade eden Şahali, yarın bağımlılıkla mücadele konusunda bir merkezin temel atma töreni yapılacağını işaret etti ve “Keşke pandemi hastanesi temeli atılsaydı” dedi.

Şahali, niyet varsa hastanenin yapılabileceği birçok yer olduğunu anlatarak, bu konuda eleştirilerde bulundu. Meclis tatili döneminde kararnameler furyasının olmaması temennisinde de bulunan Şahali, Meclis’in kapanmasıyla hükümetin tatile çıkmayacağını, bu yüzden ikinci dalgaya hazır bir şekilde çalışılmasının ve gerçek ihiyaçlara çözüm bulmanın önemine işaret etti.

Su konusunun da bu dönemde önemli bir sorun olduğunu, susuzluk ile karşı karşıya olduklarını ifade eden Şahali, Türkiye’den gelen suyla ilgili sıkıntının bir an önce çözülmesi temennisinde bulundu, halka suyu tasarruflu kullanması çağrısında bulundu.

Şahali, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinerek, bu süreçte hem cumhurbaşkanlığı hem de hükümetin işini yapması gerektiğini, gerginlik yaşamadan bu sürecin aşılması gerektiğini söyledi.

(TAK)



Benzer Haberler

Nöbetçi eczaneler (12 Mayıs 2024)

Voice Kıbrıs Haber

Tekneyle denize açılan 2 balıkçı kayıp!

Voice Kıbrıs Haber

Bugün Anneler Günü…

Voice Kıbrıs Haber

Bugün yer yer sağanak yağmur bekleniyor

Voice Kıbrıs Haber

Ayla Dalgalan hayatını kaybetti!

Voice Kıbrıs Haber

Gazze hastanelerindeki 7 toplu mezarda 520 cansız beden bulundu

NTV