CoronavirüsFeatured

“Başbakan da herkes gibi haddini bilecek”

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, dün akşam Kıbrıs Genç TV’de canlı yayınlanan Er Meydanı programına katılarak Mustafa Alkan’ın sorularını yanıtladı

Güneyden getirilen ilaçlar konusundaki soruya karşılık Cumhurbaşkanı Akıncı, bu ilaçları İki Toplumlu Sağlık Teknik Komitesi’nin istediğini ve bu komitede Sağlık Bakanlığı’nın elemanlarının da yer aldığını ve teslim alanın ise Sağlık Bakanlığı Müdürü olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Akıncı şunları ekledi:

“Başbakan haddini bilecek. Bu halkın sağlığı için tıbbi malzeme getirilmesine soruşturma başlatacak, polise telefon açacak ve bu makamı itibarsızlaştırmaya çalışacak. Yaptığım açıklama, o tavra verilebilecek en hafif cevaptı.”

Soruya karşılık Cumhurbaşkanı Akıncı, seçimlerin erkene alınabileceği düşüncesini 19 Nisan’da ve 29 Nisan’da iki kez “jet krizi” öncesi seslendirdiğini anımsatarak sözlerine şöyle devam etti:

“Görevi benim yürütmem dışında hukuken başka bir formül de yok. Bunu halkımızın iyi anlaması gerekiyor. Meclis Başkanı vekalet edebilirdi diye düşünebilirler ama Cumhurbaşkanına Meclis Başkanının vekalet edebilmesi için iki ihtimal var. Cumhurbaşkanı ya istifa eder ya vefat eder ve o zaman da 45 günde seçim olur. Hukukçuların yorumu budur. Hukukçular, makam boşalmadığı için vekalet durumu ortaya çıkmadı diyor. Konu mahkemededir, mahkemenin vereceği karara herkes saygı gösterecek.”

Cumhurbaşkanı Akıncı halkın yetkisini yenilemediği sürece makamda rahat olunamayacağını dile getirdi ve “Bu dönemi sağlık yönünden müsait bir dönem olarak gördüm, hükümetin sıkıntıları nedeniyle değil. Zaten görebildiğim kadarıyla maalesef hükümetin sıkıntıları da zaten bitmeyecek” dedi.

Programın sonunda bakan atama krizi ile ilgili olarak sorulan soruya Cumhurbaşkanı Akıncı olayın gelişimini belge göstererek izah etti.

Voice of the Island / CB


Benzer Haberler

Girne’deki bir evden 47 bin TL’lik hırsızlık!

Voice Kıbrıs Haber

Süper Lig’de sona doğru

BRT

Uyuşturucuyu iç çamaşırına ve çoraba sakladılar

Voice Kıbrıs Haber

‘Herse ve Lokma Günü’ etkinliği yoğun katılım ile tamamlandı

Voice Kıbrıs Haber

Dışişleri Bakanlığı “Kıbrıs Rum liderliğinin basına yalan ve yanlış haber düzenlettiği aşikardır”

TAK

Önce ağaca ardından toprak sete çarpıp durabildi, 3 kişi yaralandı!

Voice Kıbrıs Haber