FeaturedKIBRIS

“Suçlu Kıbrıs Türk tarafıymış gibi göstermeye çalışılıyor bir komplo ile karşı karşıyayız”

Pile köyünde yaşayan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşlarının yaşamını kolaylaştırmak ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti topraklarına Yiğitler köyü üzerinden ulaşımını sağlamak amacıyla hazırlanan yol projesi çalışmalarının başlamasıyla bölgede gergin anlar yaşanıyor.

Kıbrıs’taki Birleşmiş Milletler Barış Gücü, Pile yakınlarındaki ara bölgede izinsiz devam ettiğini ileri sürdüğü yol çalışmaları sırasında BM Barış Gücü görevlilerine karşı saldırı gerçekleştirildiğini ve BM araçlarına zarar verildiği gerekçesiyle olayı kınadı.

Kıbrıs Türk tarafına, misyonun BM ara bölgesi içerisindeki yetkilerine saygı göstermesi, gerilimi daha da tırmandırabilecek her türlü eylemden kaçınması ve tüm personel ve makinelerini derhal ara bölgeden çekmesi çağrısında bulunulan açıklamada, misyonun durumu yakından takip edeceği ve bölgedeki sakinlik ve istikrarın korunmasını sağlama konusundaki kararlılığını sürdüreceği kaydedildi.

Konuyla ilgili ’ye açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu,proje Kıbrıs Türkünün hayatını kolaylaştırmak amacıyla yapıldığını belirterek, “ancak BM zamana oynayarak bunu engellemeye çalışıyor” dedi.

Ertuğruloğlu, ““suçlu Kıbrıs Türk tarafıymış gibi gösterilmeye çalışılıyor. Bir komplo ile karşı karşıyayız” ifadelerini kullandı. Tamamen insani nedenlerle, Pile köyünde yaşayan vatandaşlarının topraklarına ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla hazırlanan Pile – Yiğitler yolu projesi başladı.

Kıbrıs’taki Birleşmiş Milletler Barış Gücü ise Pile yakınlarındaki ara bölgede izinsiz devam ettiği ileri sürülen yol çalışmaları engellediği sırada BM çalışanlarına ve araçlarına saldırı yapıldığını ve “saldırıyı Kıbrıs Türk tarafının personelinin gerçekleştirdiğini” iddia ederek, yazılı açıklama ile olayları kınadı.

Birleşmiş Milletler Barış Gücü bölgedeki çalışmaların durdurulmasını ve ekipmanların geri çekilmesini istemesi üzerine bölgede gergin anlar yaşandı

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ’ye yaptığı açıklamada “suçlu Kıbrıs Türk tarafıymış gibi göstermeye çalışılıyor bir komplo ile karşı karşıyayız” dedi.


Benzer Haberler

Kripto paralarda sert düşüş

NTV

82 yaşında hapse giren adama Başkanlık Affı çıkarıldı

TAK

Çavuş “Topraktan gelen bir kişinin teras kelimesini bilmesi mümkün değildir”

TAK

Şahali “Tarım Bakanlığı seyir terası mı?”

TAK

Telefonunda inceleme yapılmak istenen zanlı şifreyi vermedi

Voice Kıbrıs Haber

İhtiyat Sandığı’ndaki birikimlerin faiz oranı yükseldi

TAK