FeaturedKIBRIS

“Şu andaki sisteme ve iktidara kök söktüreceğim”

Bağımsız Milletvekili adayı Meriç Erülkü, ülkede birçok kişinin mağduriyet yaşadığına dikkat çekerek, “Ben herkesin hakkını korumak için aday oldum.” dedi.

Erülkü’nün seçim ofisinden yapılan açıklamaya göre, hiçbir partinin bir milletvekiline ihtiyacı olmadığını vurgulayan Erülkü, “hükümette olan partilerin ve muhalefette olan partilerin bir milletvekiline ihtiyacı yoktur. Ben ülkede herkesin hakkını korumak için adayım.” ifadelerini kullandı.

Ülkede herkesin mağdur edildiğini vurgulayan Erülkü, kendisini seçilmesi haline herkesin hakkını arayacağını kaydetti.

Şu andaki sisteme ve iktidara “kök söktüreceğini” dile getiren Erülkü, partizanca davranarak oy kullanan vatandaşları satın almaya çalışan bir zihniyetle ülkenin hiçbir yere varamayacağını söyledi.

Üst düzey yetkililerin niteliklerine göre değil partisine göre atandığını dile getiren Erülkü, şuanda mahkemede tutuklu yargılanan bir bürokratın davasının da ülke gerçeklerinin en güzel örneği olduğunu söyledi ve halkı kendilerini korumaları için uyardı.

“Milliyetçiliği öne çıkaran, devlete sahip çıkıyormuş gibi yapan partilerin, kurucu Cumhurbaşkanı’nın anıt mezarını dahi bitiremediklerini vatandaşa açıklamak zorunda olduklarını” vurgulayan Erülkü, son zamanlarda vatandaşın lehine yasa yapıldığını göremediğini ama meclisteki partilerin oy birliği ile kendilerini denetlemeyi önleyen ve ceza almalarının önüne geçen yasa yaptıklarını gördüklerini savunarak “Bu yasayı Anayasa Mahkemesi’ne götürmek için çalışma yapmaktayım.” ifadelerini kullandı.

Erülkü, Taşınmaz Mal Komisyonu’nun kararları doğrultusunda ödenecek tazminatlar için Türkiye tarafından verilen kaynakların farklı yerlere harcandığından bu durumun işlevsiz kaldığını, yakın gelecekte AİHM kararlarının uygulanmasıyla ilgili tehlikenin hasıl olduğunu kaydetti.

-“Meclis kişiye özel yasa çıkarıyor”

“Dünyada toplumun tüm kesimlerini aynı anda mutsuz eden başka bir idare yoktur.

Şu anda soruşturma altında olan bir birlik başkanı ceza almasın diye meclisin yasa çıkarmaya çalıştığını biliyor musunuz?” ifadelerini kullanan Erülkü, normal bir vatandaş için kılını kıpırdatmayan meclisin, kişiye özel yasa yapıp ceza almaktan kurtarmaya çalışmasının da demokrasiye ne kadar ters olduğunun göstergesi olduğunu söyledi.


Benzer Haberler

AÖA Yasa Tasarısı Genel Kurul’a sevk edildi

TAK

KTÖS’ten Meclis’e iki çalışma raporu

TAK

Özdenefe “Cumhurbaşkanı ve Meclis Başkanının ülke dışında bulunması hukukla ve devlet ciddiyeti ile bağdaşmıyor”

TAK

Döviz piyasalarındaki sakin seyir sürüyor

Voice Kıbrıs Haber

XVII. Evvel Zaman İçinde Lurucina Panayırı pazar günü yapılıyor

TAK

Çeler “Çocuklar arasında ciddi bir sınıf ayrımı var”

Voice Kıbrıs Haber