FeaturedKIBRIS

Strovolo cinayetindeki sır perdesi aralandı!

Güney Kıbrıs’ta, Lefkoşa’nın Strovolo semtinde bir çiftin öldürülmesi olayında, 22 yaşındaki bir kişinin daha tutuklandığı belirtildi.

Güney Kıbrıs haber kaynaklarına göre, Lefkoşa Rum Kaza Mahkemesi, Strovolo cinayetine ilişkin olarak dün akşam tutuklanan 22 yaşındaki kişi hakkında 8 gün tutukluluk emri verdi.

Cinayet zanlıları olan 33 yaşındaki Lozos Conis, üvey kardeşi 23 yaşındaki Leftheris Solomu ve 33 yaşındaki Conis’in kız arkadaşı Sara Sians’ın ardından 22 yaşındaki kişinin de tutuklanmasıyla zanlı sayısının 4’e çıktığı ifade edildi.

Bir başka Rum haber kaynağı ise, 22 yaşındaki kişinin,  cinayetleri işleyen kişi olarak 33 yaşındaki Conis’in ismini verdiğinin ayrıca 33 yaşındaki kişiyi, cinayet gecesinde,  olay yerine götürdüğünü kabul ettiğini belirtti.

22 YAŞINDAKİ ZANLININ İFADESİ 

Voice Of The Island-2018

Conis’in  cinayetin işlediği evin kapsını nasıl açtığını ve nasıl eve girdiğini anlattığını kabul eden 22 yaşındaki zanlı “size herşeyi söyleceğim” dedi.

Polisin mahkemede aktardıkları doğrultusunda, 22 yaşındaki zanlının maktullerin evine gittiğinde yukarı kata çıkmış ve maktulleri yatak odalarında ölü olarak gördüğünü aktarmış.

Soruşturmayı yürüten ekibi 22 yaşındaki kişinin tutukluluğuna yönlendiren konunun, 33 yaşındaki kişin kız arkadaşının günlüğüne yazmış olduğu notlar olduğu, zaten bu notlar kızın kendisinin de suça karıştırdığını gösteren notlardı.

Söz konusu notlarda, 18 nisanda 33 yaşındaki zanlı, onun kız arkadaşı, üvey erkek kardeşi ve 22 yaşındaki şüpheli şahıs buluştuklarını ve konuştukları esnada, 33 yaşındaki kişi ve 22 yaşındaki kişinin bir para kasası çalmaya gidecekleri yazıyordu, ayrıca 33 yaşındaki kişinin kız arkadaşından ve üvey kardeşinden evde kalıp haber beklemelerini ve kendilerine haber verdikten sonra bulundukları yere gelip onlara çalmaya çalıştıkları para kasasını taşımalarında yardım etmeye gelmelerini de istedi.

Tutuklu olan 33 aşındaki adamın kız arkadaşı polislere, erkek arkadaşının kendilere eğer gerekirse ev sahiplerini öldüreceğini söylediğini ve giderken yanında bir jop ve bıçak aldığını söyledi. Kız kendine ait olan Bob Marley şalını da 22 yaşındaki zanlıya verdiğini söyledi.


Benzer Haberler

Birleşik Eylem Komitesi’nden ‘Hükümet yüzünü bize dön’ eylemi

Voice Kıbrıs Haber

Tır üzerindeki konteyner yola düştü!

Kazakistan’da kediler için kovid-19 aşısı geliştirildi

33 kişi yasağı ihlal etti

Voice Kıbrıs Haber

Güney Kıbrıs ile Rusya arasında “casusluk kokan” gazeteci krizi

TAK

Girne ve Mağusa’da hırsızlık!

Voice Kıbrıs Haber