FeaturedKIBRIS

SOS Çocukköyü Derneği’nden “Sensiz Renksiz” hareketine katılım çağrısı

SOS Çocukköyü Derneği yazılı açıklama yaparak, 1 Mart Sıfır Ayrımcılık Günü vesilesiyle ayrımcılığa son vermek, çeşitliliği, hoşgörüyü ve kapsayıcılığı yaşamak ve yaşatmak için sosyal medya üzerinden başlattığı harekete katılma çağrısında bulundu.

Yapılan açıklama şu şekilde:

Birleşmiş Milletler, bireylerin veya grupların sosyal sınıf, yaş, milliyet, ırk, din, lisan, cinsiyet, cinsel yönelim, cinsiyet kimliği ve ifadesi, siyasi-felsefik görüş, etnik azınlık, engellilik vb. ayrılıkları ve/veya farklılıkları sebebiyle toplum içinde eşitsiz, haksız ve yargısız işlem görmemesini; haklarının her platformda korunmasını ve savunulmasını desteklemek amacı ile 2014 yılında 1 Mart gününü “Sıfır Ayrımcılık Günü” olarak kabul etmiş ve tüm dünyaya duyurmuştur.

SOS Çocukköyü Derneği, çocuk ve genç odaklı çalışmalar yürütmekte, ayrıca toplumun her kesiminde, her insana değer veren ve insan haklarını sonuna kadar savunan, her insanın eşit şartlar altında hür iradesiyle yaşayabileceği bir dünya inşaa etmenin mümkün olabileceğine inanan ve bunun için çalışan bir sivil toplum örgütüdür. Bu bağlamda 1 Mart Sıfır Ayrımcılık Günü’nü ülkemizin gündemine taşımak ve toplumumuzu bu konuda bilinçlendirmeyi amaçlamaktayız.

Dünya’nın her yerinde, ayrımcı yasalar ve uygulamalar nedeniyle insan hakları ihlalleri ve ihmalleri yaşanmaktadır. 1 Mart Sıfır Ayrımcılık Günü vesilesiyle ayrımcılığa son vermek, çeşitliliği, hoşgörüyü ve kapsayıcılığı yaşamak ve yaşatmak için sosyal medya hesaplarımızdan bir hareket başlatıyor ve herkesi bu harekete katılmaya davet ediyoruz. Her tür ayrımcılığa karşı yapılacak bu harekete destek vermek ve farkındalık yaratmak için SOS Çocukköyü Derneği sosyal medya hesaplarını takipte kalın. 1-9 Mart aralığında yürüteceğimiz “Sensiz Renksiz” hareketinin bir parçası olun. Ayrımcılığı farkedin! Çeşitliliği, hoşgörüyü, kapsayıcılığı yaşayın ve yaşatın.  “

Voice Kıbrıs Haber


Benzer Haberler

Küresel piyasalar Fed’in faizi sabit bırakma kararı sonrası karışık seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Öfke patlamalarının damar işlevini bozabileceği uyarısı

Voice Kıbrıs Haber

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (2 Mayıs 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

Meteoroloji Dairesi “Yer yer fırtınamsı rüzgar bekleniyor”

Voice Kıbrıs Haber

12. Uluslararası Kıbrıs İşçi Filmleri Festivali başlıyor

Voice Kıbrıs Haber

Sahte pasaporttan tutuklanan karı koca mahkemeye çıkarıldı!

Voice Kıbrıs Haber