FeaturedKIBRIS

Kuir Kıbrıs, LGBTi+ Mülteciler ile ilgili eğitim düzenledi

Kuir Kıbrıs Derneği, `LGBTi+ Mülteciler ile ilgili eğitimini ‘çevrimiçi’ olarak gerçekleştirdi.

Kuir Kıbrıs Derneği tarafından KAOS GL işbirliğiyle yürütülen “Sömürüden Özgür LGBTİ+ HAYAT” Projesi kapsamında, Kuir Kıbrıs üyelerine ve destekçilerine yönelik LGBTi+ Mülteciler ile ilgili eğitimini düzenlendi.  Eğitim, 25 Şubat 2021 tarihinde çevrimiçi olarak gerçekleşti.

Dernekten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

LGBTi+ Mülteciler ile ilgili eğitim, Hukukçu Faika Deniz Paşa ve Deniz Altıok tarafından verildi. Eğitim başarılı bir şekilde, Kuir Kıbrıs üyeleri ve Kuir Kıbrıs destekçilerinin katılımı ile gerçekleşmiştir. Eğitimin kapsamında, LGBTİ+’ların ülkelerinden ayrılma nedenleri, Kıbrıs’ın kuzey kesimindeki geçerli uluslararası ve bölgesel yerel yasal mevzuatlar ile kural ve uygulamalara ilişkin konular konuşulurken sığınma politikalarının önemine değinildi.

Eğitim, farklı toplumlarda, LGBTI+ların cinsel yönelimleri ve cinsiyet kimlikleri nedeniyle ciddi insan hakları ihlallerine maruz kaldıkları ve bunun genellikle, LGBTİ+ ‘lara başka bir yere sığınmaktan başka çare bırakmadığına vurgu yapmıştır. Eğitim sonunda katılımcılara elektronik katılım sertifikası verilmiştir.

Kuir Kıbrıs Dayanışma Hattı Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans ve Artıların (LGBTİ+’ların) ve yakınlarının, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğine ilişkin sorularına, eğitim, çalışma hayatı, aile, barınma, sağlık, açılma, cinsel sağlık, askerlik gibi alanlarda sorulara sizinle birlikte yanıt buluyor.

Dayanışma hattına haftanın 7 günü 10:00-22:00 saatlerinde mesaj veya telefon araması yoluyla, +90 (542) 858 58 47 numarasından ulaşabilirsiniz.

Voice Kıbrıs Haber



Benzer Haberler

Türkiye Süper Lig’de şampiyonluk yarışı son iki haftaya kaldı

NTV

İsrail hapishanelerinde Anneler Günü: “Kadınlar işkence görüyor”

NTV

Yedikonuk’a 70 metrelik beton bariyer yapımı tamamlandı

TAK

ABD’de, domuz böbreği nakledilen ilk hasta hayatını kaybetti

AA

Şiddetli yağışlar Gazimağusa’da etkili oldu

TAK

Offroad şampiyonası Altındağlı anı yarışı ile başladı

Voice Kıbrıs Haber