FeaturedKIBRIS

Sol Hareket “Hükümet baştan aşağıya yolsuzlardan oluşmaktadır”


Sol Hareket, 27 Mayıs Pazartesi (yarın) gerçekleştirilecek olan toplumsal grev ve eylemlere destek ve dayanışmasını belirtirken, tüm halkı eyleme katılmaya çağırdı.

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

Saray rejimi ve AKP iktidarı, ülkemizdeki işbirlikçileri UBP-DP-YDP hükümeti aracılığı ile Kıbrıs’ın kuzeyinde sömürge politikalarını ileriye taşımaktadır. Kıbrıs sorununda çözümsüzlük çözümdür politikası ile Kıbrıs’ın kuzeyini her türlü kirli işleri için arka bahçeye dönüştürmüş durumdadırlar.

Kara para emlak sektöründen, araç satış sektörüne, üniversitelerden, sağlığa kadar heryeri ahtabotun kolları gibi sarmıştır. Her köşe başında uyuşturucu ve insan ticareti yapılmaktadır. Mafya ve suç örgütleri elini kolunu sallayarak suç işlemektedir. Sözde Bakanlar Kurulu hakkında bir çok suç iddiası olan kişilerden oluşmaktadır.

Hükümet baştan aşağıya yolsuzlardan oluşmaktadır. Üreticiler, işçiler, halkın büyük bir kesimi bu bataklık icerisinde her geçen gün daha da yoksullaşmakta, göç yollarına düşmektedir. Yapılması gereken, tüm barış, emek ve demokrasi güçlerinin en geniş demokratik birliğini oluşturmak ve topluma kendi kendini yönetmek, demokrasi ve federal çözüm yönünde öncülük yapmaktır.

Bu bağlamda Sol Hareket, yarın gerçekleştirilecek eylem ve grevlere destek ve dayanışmasını belirtir, tüm halkımızı eylemlere katılmaya çagırır.






Benzer Haberler

Sibel Tatar “Engelli yaşam evi projeleri tamamlanmalı”

TAK

Kıbrıs Modern Sanat Müzesi, Kıbrıs Araba Müzesi ve Surlariçi Şehir Müzesi bayramın ilk gününün ardından ziyarete açıldı

Voice Kıbrıs Haber

Los Angeles’ta büyük yangında bin 200 kişi tahliye edildi

Voice Kıbrıs Haber

Türkiye’de Kurban Bayramı tatilinin ilk 2 günü trafik kazalarında bilanço ağır

AA

Zittis’ten uyarı: “Kıbrıs’taki sahillerin yarısı önümüzdeki 50 yıl içinde yok olabilir”

TAK

Meteoroloji en son hava durumu tahminlerini açıkladı

TAK