FeaturedKIBRIS

“Siz başka bir dünyadasınız”

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman ise, bakanların genel kurulda yer almamasını eleştirdiği konuşmasında, bakanlardan sadece bir kişinin içeride olduğunu kaydetti.

Hiçbir bakanın burada olmadığını ve son günlerde kamuoyunda gündemde olan istihdamlarla ilgili soruları yanıtsız kaldığına işaret eden Erhürman, kararların basından mı öğrenileceği sorusunu sordu. Erhürman, bu istihdamların iptal edilip edilmediği konusunun net olunmamasının ise gazetecilere doğru bilgi verilmemesinden kaynaklanıp kaynaklandığının açıklanmasını istedi.

Ülkede işsizlik rakamlarına de değinen Erhürman, bundan sonra hükümet sıralarında kim oturursa otursun, bütçenin büyük kısmının kamu ödeneklere gittiğinin söylenmesi halinde kürsüden inmesini isteyeceğini vurguladı.

Büyük bir rahatlıkla bu istihdamların yapıldığı ve bu aralar sanayi arsalarının da dağıtılmaya başlandığı yönünde haberler geldiğini söyleyen Erhürman, özel sektör çalışanının yok olduğunu ve birçok kişinin düşük maaş ancak güvence altında kamuda çalışmayı tercih ettiğini savundu. Erhürman, bu memleketin sadece bugününün değil, geleceğinin mahvedildiğini kaydetti.

Şu anda içinde bulunan koşullarda pandemi hastanesinin bitmesi gerektiğini dile getiren Erhürman, ciddiyet olmadığı gibi, Kıbrıs Türk halkıyla dalga geçildiğini iddia etti.

Erhürman, kendilerinin CAS çalışanlarına öncelik vererek, istihdam yaptıklarını fakat şu anki hükümetin CAS çalışanlarını hepsinin istihdam ettiğini söyledi.

Başbakanın Ankara dönüşünde somut sonuçlarla geldiğini söylediğini ancak sadece pandemi hastanesinin yapımının onaylandığını dile getiren Erhürman, “Siz başka bir dünyadasınız. Biz bunu bilmiyoruz. Bir mutluluk ve büyük bir rahatlıkla memleketin dört bir yanını geziyorsunuZ” ifadelerini kullandı.

Açıklanan katkı paylarına değinen Erhürman, açıklanan kararların hiçbirinin hayata geçmediği veya dört defa değiştiği göz önüne alındığında işsizliğin nasıl önleneceğini merak ettiğini belirtti.

Pandeminin nasıl yönetileceğinin bilinmediğini kaydeden Erhürman, sadece cumhurbaşkanlığı seçimleri düşünüldüğünden Ekim ayından sonra ne olacağını merak ettiğini söyledi.

Erhürman, yapılanlara inanmakta güçlük çektiğini ve anlamanın mümkün olmadığını söyleyerek, gelinen noktanın sadece bugüne değil, geleceğe zarar verdiğini ve memleketi yok ettiğini söyledi. Erürman, “Silkinip kendinize gelin yaptıklarınız memleketi mahvediyor” dedi.

(TAK)


Benzer Haberler

ABD’de hava yolu şirketi 101 yaşındaki kadını uçuşa bebek olarak kaydetti

TAK

Küresel piyasalar Fed haftasına pozitif seyirle başladı

Voice Kıbrıs Haber

Brent petrolün varil fiyatı yüzde 0,73 düşüşle 87,56 dolar oldu

Voice Kıbrıs Haber

Bellapais İlkbahar Müzik Festivali Trio Konseri ile devam ediyor

Voice Kıbrıs Haber

Orkide Yürüyüşü yapıldı

TAK

Gazimağusa Belediye Başkanı Uluçay Gamabel personelinin maaşlarının performans kriterlerine göre ödeneceğini açıkladı

TAK