FeaturedKIBRIS

“Ciddi sayıda istihdam yapma kararı alındı”

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı, Milletvekili Fikri Ataoğlu, seçim yasakları arifesinde çok hızlı şekilde ciddi sayıda istihdam yapma kararı alındığını söyledi.

Ataoğlu, Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, basından istihdamların durdurulduğu kararını öğrendiklerini dile getiren Ataoğlu, geçmiş yıllarda da bunların yaşandığını ve bu istihdam kararlarının doğru olmadığını kaydetti.

Akıncılar köyünde yaşanan mağduriyete de değinen Ataoğlu, köy kapısının açılımı için yapılacak hareketlere olumlu yaklaşacaklarını belirtti.

Merkez Bankası’nda yaşanan sorunlara dikkat çeken Ataoğlu, Merkez Bankası’nın iş insanlarının yaşadığı sıkıntılara çözüm yaratmasını temenni etti.

Dövizdeki ciddi artışa da değinin Ataoğlu, dövizin bu rakamlara çıktığı bugünlerde turizm ve eğitimde yaşanan sıkıntılara değinerek, alternatiflerin neler olduğunu merak ettiklerini kaydetti.

Ataoğlu, üreticiye yüzde 40’ı ödenen süt bedellerinin geri kalanının ne zaman ödeneceğini sordu.

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’ün istifasına da değinen Ataoğlu, daha önce Meclis’te istifa kararının yaşandığı bu gibi durumlarda meclis olarak ret oy verdiklerini kaydetti. Ataoğlu, bu karar önlerine geldiği zaman, kendi kararının daha önce verdiği kararla aynı olacağını belirtti.

BAYBARS

İçişleri Bakanı, HP Milletvekili Ayşegül Baybars da, kendilerinin UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’ün dokunulmazlığıyla ilgili oylamadaki tavırlarının istifasıyla ilgili yapılacak oylamada da aynı olacağını söyledi.

TOPAL

HP Milletvekili Hasan Topal da, Covid-19 ile ilgili konuşma yapmak istediğini söyleyerek, doğru bildiklerini bir hekim olarak paylaşacağını belirtti.

Covid-19 salgınının tıbbın dışına çıktığını ve bu salgını tıbbi kurallar içerisine çekilirse, sürecin daha sağlıklı yürüyeceğini dile getiren Topal, teşhisin sadece testlerle değil, klinik bulgularla konması gerektiğine işaret etti.

(TAK)



Benzer Haberler

Hırsızlık yapan şahıs 2 yıl sonra KKTC’ye giriş yaparken tespit edildi

Voice Kıbrıs Haber

Maviş: “Okul kapasitelerinin geliştirilmesi için belediyeler daha fazla söz sahibi olmalı”

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa’da bir kişi sahte fatura düzenlemekten tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

Av tüfeği, kimlik kartı ve tüp çaldılar

Voice Kıbrıs Haber

Hamitköy’de uyuşturucu!

Voice Kıbrıs Haber

Seyir halindeki kamyonet alev aldı

Voice Kıbrıs Haber