DÜNYAFeatured

Sinema dünyasının merkezi Hollywood’da grev büyüyor!

63 yıl sonra ilk kez Hollywood’da hem senaristler hem de oyuncular aynı anda grevde. 10 hafta önce greve başlayan yazarlara, oyuncular da dahil oldu.

Beyaz Perde Aktörleri Derneği ve Amerikan Televizyon ve Radyo Sanatçıları birliği’nin (SAG-AFTRA) grevi dün resmen başladı.

1960’tan bu yana ilk kez gerçekleşen Hollywood grevinde, yüzlerce oyuncu Los Angeles’taki Warner Bros, Paramount, Netflix, Disney, Amazon, Sony, 20th Century Fox ve Sunset Gower gibi büyük film ve televizyon stüdyolarının önünde toplandı.

Yüzlerce oyuncu ve yazar, maaş ve yapay zekaya karşı iş güvencesi konusunda yapılan görüşmelerin sonuçsuz kalması üzerine ellerinde pankartlarla sokağa döküldü.

“Ted Lasso” dizisinin Emmy ödüllü yıldızı Jason Sudeikis ve usta oyuncu Susan Sarandon, son 63 senenin en büyük Hollywood grevinde yer aldı.

TAMAMEN DURABİLİR

Avatar, Deadpool ve Gladyatör gibi büyük prodüksiyonlu filmlerin çekimlerinin durabileceği tahmin ediliyor. Stranger Things, Family Guy ve The Simpsons gibi dizilerin devam sezonlarının da bu grevden etkileneceği öngörülüyor.

Aktörlerin de greve gitmesiyle Hollywood’da yapımların ilk kez tamamen durma noktasına gelebileceği ifade ediliyor.

YIL SONUNA DEK SÜREBİLİR

“Succession” dizisinin yıldızı Brian Cox, BBC’ye verdiği röportajda grevin yıl sonuna kadar sürebileceğini ifade etti.

Dijital platformları eleştiren usta oyuncu, “Bu platformlarda büyük paralar dönüyor ve amaçları bu parayı yazarlar veya oyuncularla paylaşmak değil” dedi.

FİLMLERİNİN REKLAMINI YAPMALARI YASAK

Hollywood oyuncularını temsil eden Beyaz Perde Aktörleri Derneği ve Amerikan Televizyon ve Radyo Sanatçıları birliği (SAG-AFTRA) üyelerinin film prömiyerlerine katılması, yer aldıkları yapımlar için röportaj vermesi, ödül törenlerine girmesi, film festivallerine katılması ve sosyal medyada filmlerinin reklamını yapması yasak.


Benzer Haberler

441 araç sürücüsü rapor edildi

Voice Kıbrıs Haber

İkamet izinsiz 2 kişi tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

Elektrik tellerinin birbirine temas etmesi sonucu yangın çıktı

Voice Kıbrıs Haber

Gönyeli ve Güzelyurt-Girne Anayolu’nda kaza!

Voice Kıbrıs Haber

Girne ve Güzelyurt’ta uyuşturucu: 4 kişi tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

E-fidan kampanyası, “sendebirfidanbağışla” Challenge’ı ile ağaç dikimini teşvik ediyor

TAK