FeaturedKIBRIS

Şilluris’ten Suudi Arabistan temasları

Kıbrıs Cumhuriyeti Meclis Başkanı Dimitris Şilluris’in, Suudi Arabistan Meclisi Başkan Yardımcısı Abdullah Bin Salem bin Jamer Al-Mutani başkanlığındaki meclis heyetini, Kıbrıs’ın güneyinde Arapça konuşulmasının ileriye götürülmesine dair gelişme halindeki inisiyatifkonusunda bilgilendirdiği haber verildi.

Yapılan açıklamaya göre, Mutani’nin çabaya destek olunması konusundaki arzusunu dile getirdiğini yazan Fileleftheros gazetesi, Şilluris’in ise konuşmasında, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin Avrupa Birliği (AB) ile Orta Doğu arasında bir köprü olarak kullanılmasına dair hedefine değindiğini iletti.

Gazete, Suudi Arabistan Meclis heyetinin, Kıbrıs Cumhuriyeti Meclisi tarafından Lefkoşa’nın güneyinde düzenlenen Avrupa’nın Küçük Devletleri Parlamentoları Başkanlarının 13’üncü toplantısına katılmak için Kıbrıs’ın güneyinde bulunduğunu belirtti.

Şilluris’in aynı toplantıya katılmak için adaya gelen Karadağ Meclis Başkanıyla da görüştüğünü yazan gazete, toplantıda iki taraf arasındaki temaslar ile iki ülke arasındaki işbirliğinin daha fazla güçlendirilmesi konusunun ele alındığını ekledi.

(TAK)


Benzer Haberler

Döviz piyasaları sakin seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Yeşil Hat Tüzüğü’nün yürürlüğe girmesinin 20’nci yılı… Ledra Palace Otel’de etkinlik düzenlendi

TAK

“Serdal Gündüz, Ebeler ve Hemşireler Birliği’ne başvurması için yardım etti”

Voice Kıbrıs Haber

Şampiyon Melekler’in anısına “Yasak Şubat” adlı klip çekildi

TAK

Bazı bölgelerde 2 saatlik elektrik kesintisi yapılacak!

TAK

Mağusa’daki altı plaj 15 Mayıs itibarıyla hizmet vermeye başlıyor

TAK