FeaturedKIBRIS

“Şehir içi trafiğimizi rahatlatma adına çok faydalı sonuçlar alacağız”

Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, Trafik Projesi’nin 1’inci etabı çalışmalarının gelecek hafta içinde başlayacağını açıkladı.

Şenkul, “Bize sunulan simülasyon sonuçları sahaya ayni oranda yansır ise ki beklentimiz bu yöndedir, şehir içi trafiğimizi rahatlatma adına çok faydalı sonuçlar alacağız” dedi.

Şenkul sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“İyi günler Girne,

Ulaşım danışmanımızın sunduğu proje kapsamında, trafik komitemiz tarafından görüşülen ve Girne Belediyesi meclisinden oy birliği ile geçen karara uygun olarak Trafik Projemizin 1.ci etabı olan Hirondel Çemberi( Belediye binası önü) ve Yeni Liman Çemberi dinamik kavşağa(akıllı sinyalizasyon) dönüştürülecektir.

Gelecek hafta içinde çalışmalara başlanarak, 10 Eylül’de yeni şekli ile kullanıma açılması hedeflenmektedir. Doğu çevre yolu hayata geçene kadar Uğur Mumcu ve Semih Sancar Caddelerindeki trafiği bir miktar da olsa rahatlatmayı hedef alan bu çalışma ayni zamanda kavşaklardaki yaya geçitlerini de daha güvenli hale getirecektir.

20 farklı aşamadan oluşacak ve çoğu yapı işleri belediyemiz ve belediye şirketimiz tarafından yapılacak projenin maliyetini yaklaşık 6 milyon TL olarak öngörmekteyiz.

Projenin finansmanı tamamı ile belediye bütçemizden karşılanacak ve herhangi bir borçlanmaya gidilmeyecektir.

Bize sunulan simülasyon sonuçları sahaya ayni oranda yansır ise ki beklentimiz bu yöndedir, şehir içi trafiğimizi rahatlatma adına çok faydalı sonuçlar alacağız.”


Benzer Haberler

AÖA Yasa Tasarısı Genel Kurul’a sevk edildi

TAK

KTÖS’ten Meclis’e iki çalışma raporu

TAK

Özdenefe “Cumhurbaşkanı ve Meclis Başkanının ülke dışında bulunması hukukla ve devlet ciddiyeti ile bağdaşmıyor”

TAK

Döviz piyasalarındaki sakin seyir sürüyor

Voice Kıbrıs Haber

XVII. Evvel Zaman İçinde Lurucina Panayırı pazar günü yapılıyor

TAK

Çeler “Çocuklar arasında ciddi bir sınıf ayrımı var”

Voice Kıbrıs Haber