FeaturedKIBRISPolitika

Seçim tarihini bugün tekrardan görüşecekler

Erken genel seçim tarihinin ne olacağı gündemdeki yerini koruyor. Cumhuriyet Meclisi, Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi bugün toplanarak, seçim tarihini görüşecek.

Komite’den çıkacak tarih, 13 Kasım’daki Meclis Genel Kurulu’nda ele alınacak. Cumhuriyet Meclisi Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi bugün saat 09.30’da toplanarak, seçim tarihini görüşecek.
Komiteden çıkacak seçim tarihinin, 13 Kasım’da Meclis Genel Kurulu’nda onaylanması bekleniyor. Böylece haftalardır tartışılan erken seçim süreci resmi olarak başlamış olacak.

Siyasi partilerde ise aday belirleme süreçleri devam ediyor.Ulusal Birlik Partisi’nde Lefkoşa, Girne ve İskele’de kadın adaylar için uzatılan başvuru süresi dün doldu.

Cumhuriyetçi Türk Partisi’nde ise aday adaylığı başvuruları 9 Kasım’da sona erecek.Demokrat Parti’de de aday adaylığı başvuruları sürüyor.

Toplumcu Demokrasi Partisi’nde ise 1 Kasım’da başlayan aday adaylığı başvuruları, seçim tarihinin Meclis’te netleşmesinden sonra duyurulacak bir tarihte tamamlanacak.

TKP Yeni Güçler Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Davulcu ise aday adaylığı başvuru sürecinin 10 Kasım’da dolacağını belirterek, Yüksek Seçim Kurulu’nun uyarısıyla adayların üyelerin ön seçimiyle kesinleşeceğini ifade etti.
Birleşik Kıbrıs Partisi’nde ise aday adaylığı başvuru süresi 10 Kasım’da dolacak.Halkın Partisi’nde aday adaylığı son başvuru tarihi seçim tarihinin Meclis Genel Kurulu’nda kesinleşmesiyle belli olacak.

Yeniden Doğuş Partisi ise, adaylık müracaatlarında son tarihin 8 Kasım olduğunu açıkladı.
Milliyetçi Demokrasi Partisi Genel Başkanı Buray Büsküvütçü, aday adaylığı başvuru sürecinin YARIN(çarşamba günü) başlayacağını ve 17 Kasım’a kadar süreceğini söyledi.

KSP Genel Sekreteri Mehmet Birinci de soldaki bazı örgütlerle güç birliği çalışması yaptıklarını, seçime katılıp katılmama konusunda kesin kararlarını birkaç gün içinde vereceklerini belirtti.Yeni Kıbrıs Partisi ise erken genel seçime katılmama kararı aldı.


Benzer Haberler

24. Büyükkonuk Eko Günü yarın yapılıyor

TAK

“Çatı Operasyonunda” 4 tutuklu!

Voice Kıbrıs Haber

19’uncu İpek Koza Festivali’nde ilk gün tamamlandı

Voice Kıbrıs Haber

“Masal Atölyesi”ne çocuklardan büyük ilgi

Voice Kıbrıs Haber

Gazze’ye havadan yardımlar can aldı

NTV

Zanlı ilk etapta 3 gün tutuklu kalacak!

Voice Kıbrıs Haber