FeaturedKIBRIS

Sahillere vurmaya başlayan katranın temizlenmesi için acil yardım çağrısı yapıldı

Spot- Kuzey Kıbrıs Kaplumbağaları Koruma Cemiyeti Suriye’den denize sızan petrolün katran şeklinde sahillere vurmaya başladığını belirterek, temizlenmesi için acil yardım çağrısı yaptı.

Cemiyet’ten yapılan çağrı şu şekilde:

“ACİL YARDIM ÇAĞRISI!
Urgent help needed!
Suriye’den denize sızan petrol sahillerimize katran sahillerimize vurmaya başladı. Katranı deniz geri çekmeden, sahillerimizde erimeden ya da kumlara karışmadan toplayabilmemiz çok önemli!
Adamız bu yıl İsrail kıyılarından yayılan bir yağ sızıntısından hâlihazırda kötü şekilde etkilenmişti. Herkes el ele verip, birlikte hareket ederek, katranı belirli oranda toplamayı başarmıştık.
Şimdi de aynısını yapmak üzere sizleri en yakın olduğunuz sahilleri kontrol etmeye ve/veya temizlemeye davet ediyoruz. Bizleri gözlemleriniz hakkında bilgilendirebilirseniz daha koordineli çalışabilir, acilen müdahale gereken bölgelerde yardımlaşabiliriz.
Katranı toplamak için eldiven kullanınız (bulaşık eldiveni kullanmanızı tavsiye ederiz ki daha sonra yıkayıp yeniden kullanabilesiniz), ve katranı bir poşete toplayıp, ağzını bağladıktan sonra çöpe atınız. Lütfen topladığınız katran miktarını, topladığınız katranın fotoğrafını ve bölgeyi bizimle paylaşınız. Böylece biz de hangi bölgenin en fazla etkilendiğini tespit edebilir, o bölgeyi yakından takip edebiliriz.
Bizlere Facebook/Instagram/E-mail/1188 kısa numarası/ 0533 825 47 90 numaralarından ulaşarak, adınızı, hangi bölgede kaldığınızı ve hangi sahillerden ne kadar katran gördüğünüzü/toplamayı başardığınızı paylaşırsanız, bu felakete karşı el ele daha etkin mücadele edebiliriz.
This week SPOT team began to find tar from the Syria oil disaster washing up on all beaches we monitor. We expect to see more tar hitting the shore during the coming days.
In response, this weekend we are rallying volunteers across North Cyprus to clear tar from the beaches in their local area and to report and record amounts collected.
It is important that we collect the tar before the sea pulls it back in, the tar melts on the beach or mixes up with the sand.
Please use a glove when picking the tar up ( we suggest using washing up gloves to be able to wash and re-use) and collect them into a plastic bag which you should tie the top before putting in bin. Please inform us on which beach you have collected tar, how much tar you have collected and send us a photo of it and the location. It is important that you share that information with us so we can tell which areas are effected the most and we can keep an eye on those areas spesifically.
Please reach us on Facebook/Instagram/e-mail/1188 short line/ 05338254790 and let us know where you are based, which beaches you saw tar on/managed to collect. We will be fighting this disaster better if we work together.”
Voice Kıbrıs Haber

Benzer Haberler

İhtiyat Sandığı’ndaki birikimlerin faiz oranı yükseldi

TAK

Gardiyan kundaklama şüphesiyle tutuklandı

TAK

Çavuşoğlu “Soruşturmayı durdurma gibi bir tavrımız yok”

TAK

İncirli “Sahte diplomaları tedavüle süren kamu çalışanları ortaya çıkarılmalı”

TAK

Paskalya Yortusu masası bu yıl daha pahalı

Voice Kıbrıs Haber

Meclis’te onaya sunuşlar yapıldı

TAK