FeaturedKIBRIS

Şahali “Yüksek enflasyon baskısı altında yaşamaya devam ediyoruz”

CTP Milletvekili Erkut Şahali , kamuda çalışan ve emekliye ayrılmış kişilere sadece 2024 yılı için hayat pahalılığı ödeneği hakkının yılda üç kez uygulanmasını öngören 11 yasa tasarısındaki değişikliğin, geç kalmış ancak yerinde bir değişiklik olduğunu söyledi.

“Yüksek enflasyon baskısı altında yaşamaya devam ediyoruz” diyen Şahali, ortalama enflasyonun iki katından fazla bir gıda enflasyonu olduğunu kaydetti.

Komitede, CTP olarak değişikliğin 2025 ve 2026 yıllarında da uygulanması gerektiğini savunduklarını kaydeden Şahali, ancak önerilerinin olumlu karşılık görmediğini, 2025’te değişikliğin tekrar ele alınması gerekeceğini belirtti.

Tek başına hayat pahalılığının mutfaktaki ateşi söndürmeyeceğini belirten Erkut Şahali, dövize endeksli bir muhasebe sistemini savunmaya devam ettiklerini ifade etti.

Son üç yılda kamuda ve özel sektörde maaşların döviz cinsinden iki katına çıktığını kaydeden Şahali, buna karşılık satın alma gücünün aynı olmadığını, yüzde 25 kayıp olduğunu belirtti.

Sadece 2024 yılını öngören değişikliğe komitede olumlu oy verdiklerini ifade eden Şahali, “Umuyorum 2025 ve 2026’da eksikliğini hissedeceğimiz bir düzenleme yapmış olmayalım…” dedi.


Benzer Haberler

Hristodulidis Guterres’in 3’lü ya da 5’li görüşme önerdiğini savundu

TAK

ABD’de Republic First Bank kapatıldı

Voice Kıbrıs Haber

Savaşan, “Health Tourism Expo-Bakü” açılışında KKTC’yi temsilen konuşma yaptı

Voice Kıbrıs Haber

Güney Kıbrıs ile Kırgızistan arasında çifte vergilendirmeyi önleme anlaşması imzalanacak

Voice Kıbrıs Haber

“Timsah Ateşi” seyirciyle buluştu

Voice Kıbrıs Haber

DAÜ: “DAÜ İletişim Fakültesi Yüksek Lisans Programı ilk 5’te yer aldı”

Voice Kıbrıs Haber