FeaturedKIBRIS

Şahali “Asayiş hassas bir konu”

Cumhuriyetçi Türk Partisi Gazimağusa Milletvekili Erkut Şahali, “Asayiş Sorunu Hükümetin Umrunda mı?” konulu güncel konuşma yaptı.

Şahali, asayişin üzerinde durulması gereken hassas bir konu olduğunu vurguladı.

Asayişin adi suçlar noktasında da kamu yönetiminde de özel kurumların yönetiminde de kendini gösteren bir sorun haline geldiğini belirten Şahali, herkesin canının her istediğini yapabileceğini düşündüğünü, alabildiğine hoyrat bir durumda olunduğunu öne sürdü.

Uzun süredir trafikte denetlenen araçların çok büyük kısmında bir kusur olduğunu belirten Şahali, sadece trafikten men edilen araç sayısının kontrol edilen araç sayısına oranına bakılırsa kamu otoritesinin nasıl yok olduğunun görülebileceğini söyledi.

“SUÇLARDA VE SUÇLULULARDA ÇEŞİTLİLİK”

Suçlarda çeşitlilik yanında suçlularda da çeşitlilik olduğunu kaydeden Şahali, hırsızların ev sahiplerinin evde olmasını umursamadan evlere girdiğini, ev sahiplerini darp ettiğini anlattı, yaşanan suçlara örnek verdi.

Kamu otoritesinin kendini hissettirebilmek için itibarlı olması gerektiğini ifade eden Şahali, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Başbakan Ünal Üstel ve milletvekilleriyle ilgili iddialar olduğunu söyledi.

Sahte diplomalar konusunda birçok kamu görevlisi hakkında iddialar da olduğunu kaydeden Şahali, bu iddiaların bile kamu otoritesiyle “dalga geçilmesine” neden olduğunu belirtti.

İhalesiz kamu alımları yapıldığını söyleyen Şahali, “Herkesin şaibeli hale geldiği bir düzen içerisinde hükümetin doğru iş yaptığına nasıl inanabiliriz” dedi.

“ÇARPIK YAPININ ASAYİŞ SORUNUNU ÇÖZME ŞANSI YOK”

Çarpık bir yapının ülkedeki asayiş sorununu çözme şansı olmadığını söyleyen Şahali, ülkede siyasetin de devletin de kurumların da itibarını ortadan kaldıracak her türlü unsurla mücadele ettiklerini belirtti.

Yayınlanmamak kaydıyla alınan Bakanlar Kurulu kararları yoluyla kaç kişiye ruhsat verildiğini soran Şahali, kime hangi gerekçeyle tabanca izni verildiğini sordu, hükümet açıklama yapmadığı sürece başka düşünce ve endişelerin kamuoyunda yayıldığını dile getirdi.


Benzer Haberler

Girne’deki bir evden 47 bin TL’lik hırsızlık!

Voice Kıbrıs Haber

Süper Lig’de sona doğru

BRT

Uyuşturucuyu iç çamaşırına ve çoraba sakladılar

Voice Kıbrıs Haber

‘Herse ve Lokma Günü’ etkinliği yoğun katılım ile tamamlandı

Voice Kıbrıs Haber

Dışişleri Bakanlığı “Kıbrıs Rum liderliğinin basına yalan ve yanlış haber düzenlettiği aşikardır”

TAK

Önce ağaca ardından toprak sete çarpıp durabildi, 3 kişi yaralandı!

Voice Kıbrıs Haber