CoronavirüsFeatured

Sağlık Bakanlığı’ndan Kıbrıs’ın güneyi ile ilgili yeni açıklama


Sağlık Bakanlığı, Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulunun Kıbrıs’ın güneyi ile ilgili kararın 19 Kasım 2020 tarihi itibariyle uygulamaya gireceğini açıkladı.

Açıklamada, kararda belirtilen kişilerin dışında kalan ve KKTC’den güneye geçecek herkes dönüşte 7 gün süreyle karantinaya alınacaktır denildi.

Bugün açıklanan ilk karar şu şekildeydi:

“Kıbrıs’ın güneyinde artan vaka sayılarına istinaden Kurulumuz alınan tüm kararları yeniden değerlendirmiştir.

17.11.2020 tarihinden itibaren güneyden ülkemize giriş yapacak ve ülkemizde 3 günden fazla kalacak herkesin girişte negatif PCR test sonucunu ibraz ederek ülkeye giriş yapmaları ve 7 gün süre ile karantina altında kalmalarına karar verilmiştir.

Ancak güneyden 3 gün veya daha kısa süre için ülkemize giriş yapacak herkesin son 3 gün içerisinde yapılmış negatif PCR test sonuçlarını ibraz etmeleri halinde karantina uygulaması olmaksızın giriş yapabileceklerdir. Bu kişilere girişte Muhaceret görevlileri tarafından sözlü olarak bilgi verilecektir.

Bu uygulamadan güneyde çalışanlar,eğitim görenler(kayıtlı veliler dahil) ve tedavi görenler, Pile sakinleri, Kıbrıs’ta bulunan diplomatik misyon, BM, AB, İngiliz Üsler Bölgesi ve Barış Gücü personel muaf olup bu kişilere randomize test yapılmaya devam edilecektir.”

Voice of the Island/SB



Benzer Haberler

Devlet Piyangosu çekildi! (30 Mayıs 2024 tam liste)

Voice Kıbrıs Haber

Döviz piyasaları dalgalı seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Suçla ilgili yeni zanlılar tespit edilebilir

Voice Kıbrıs Haber

Ercan’dan çıkış yapmaya çalışırken yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber

Dalında kalacak olan Valencia ürünü için arazi çalışmaları yarın başlayacak

TAK

İkinci etap şehit çocuğu arsalarının tapuları dağıtıldı

TAK