FeaturedTürkiye

Kurtulmuş “Uluslararası platformlarda gündeme getirdiğimiz konulardan birisi de KKTC’nin tanınmasının artırılmasıdır”


TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, “Uluslararası platformlarda gündeme getirdiğimiz konulardan birisi de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti‘nin tanınmasının artırılmasıdır.” İfadelerini kullandı.

Kurtulmuş, Özbekistan ve Kazakistan ziyaretleri dönüşünde uçakta gazetecilere açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

Özbekistan ve Kazakistan’daki görüşmelerde KKTC’nin tanınması konusunun gündeme gelip gelmediğine ilişkin soru üzerine TBMM Başkanı Kurtulmuş, şunları kaydetti:

“Uluslararası platformlarda gündeme getirdiğimiz konulardan birisi de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tanınmasının artırılmasıdır. Sayın Cumhurbaşkanı’mızın girişimleri ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne Türk Devletleri Teşkilatında gözlemci statüsü verildi. Hem Kazakistan’da hem de Özbekistan’da muhataplarımıza özellikle Nahçıvan anlaşmasının ratifikasyonu (tasdiki) sağlanarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin üye olarak Türk Devletler Teşkilatına kabul edilmesini ısrarla ifade ettik. Hepsinden de olumlu bir yaklaşım gördük. Gözlemci üye statüsü bir adımdır, ümit ederiz ki KKTC önündeki engeller böyle yavaş yavaş ortadan kalkmaya başlar.”






Benzer Haberler

Peru’da şiddetli deprem!

AA

Nöbetçi eczaneler (17 Haziran 2024)

Voice Kıbrıs Haber

Japonya’da “et yiyen” bakteri vaka sayısı en yüksek seviyesinde

NTV

Bugün hava nasıl olacak?

Voice Kıbrıs Haber

Malatya’da deprem meydana geldi!

NTV

Ukrayna konferansının sonuç bildirisi açıklandı “Barışa ulaşmak tüm tarafların katılımını gerektirir”

NTV