FeaturedKIBRIS

Sağlık Bakanlığı: Bu olay kabul edilemez!

Girne Akçiçek Hastanesi’nde bir hemşire görevi başındayken hasta yakını tarafından darp edildi.

Sağlık Bakanlığı konuyla ilgili açıklamasında olayın kabul edilebilir olmadığını hastanelerde güvenlik sorunu olmadığını bildirdi.

Bakanlık açıklamasında Girne Akçiçek Hastanesi başhekimliğinin olayla ilgili şikayetini gerekli mercilere ilettiği Sağlık bakanlığının da üzerine düşen görevi yerine getirdiği ifade edildi.

Açıklamada Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastane ve sağlık merkezlerinde herhangi bir güvenlik zafiyeti olmadığına vurgu yapılarak, bu çerçevede alınan tedbirler kamuoyuyla paylaşıldı.

Hastanelere güvenlik hizmetlerinin sağlanmasına yönelik Merkezi İhale Komisyonu’nca gerçekleştirilen ihale sürecinin mahkemeye taşınarak ara emri alındığına vurgu yapılan açıklamada, bu nedenle ihaleyi kazanan şirketle yapılan sözleşmenin askıya alındığı anımsatıldı.

Bakanlık açıklamasında Sürecin devam ettiği bu safhada güvenlik zaafiyeti nedeniyle yaşanabilmesi muhtemel olayları önleyebilmek adına, güvenlik hizmetlerinin verilebilmesi için özel firmalardan personel temini yoluna gidildiği ifade edildi.


Benzer Haberler

“Klasik Otomobil Hazine Avcılığı” etkinliği otomobil tutkunlarını bir araya getirdi

Voice Kıbrıs Haber

Öğrenci belgesini sahteleyen kişiler tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

Çatalköy’de iş kazası!

Voice Kıbrıs Haber

Gönyeli ve Mağusa’da kaza: 2 sürücü tutuklandı, 1 kişi yoğun bakımda!

Voice Kıbrıs Haber

Meyvecilikte yeni uygulamalarla ilgili eğitim

Voice Kıbrıs Haber

Küresel piyasalar Fed’e ilişkin beklentilerle pozitif seyrediyor

TAK