FeaturedKIBRIS

Rüzgarın hızı Alsancak’ta saatte 129 kilometreye ulaştı

Ülkede bu sabahtan itibaren etkili olan rüzgarın hızı Alsancak’ta saatte 129 kilometreye ulaştı.

Türk Ajansı Kıbrıs’a (T.A.K.) konuşan Meteoroloji Dairesi Müdürü Raif İlker Buran, 14.00 ile 15.00 saatleri arasında şiddeti en yüksek seviyeye ulaşan rüzgarın gece yarısına kadar etkisini kaybedeceğini ancak yarın da zaman zaman kuvvetli eseceğini söyledi.

Dünkü meteorolojik ihbarda öngörülen hızın saatte 102 kilometre olduğunu belirten Buran, 3 istasyonda bunun üzerinde ölçüm yapıldığını, rüzgarın Alsancak’ta 129, Boğaz’da 118, Yakın Doğu’da 115 ve Serdarlı’da 101 kilometre hızda estiğini açıkladı.

Buran, rüzgarın yarın kuzey ve batı yönlerinden orta, zaman zaman kuvvetli eseceğini de söyleyerek, “Bu akşama kadar sağanak yağış geçişleri var ama etkili yağış beklemiyoruz. Pazar günü de yağış olacak” dedi.

Meteoroloji Dairesi Müdürü Raif İlker Buran, sıcaklıkların mevsim normalleri civarında, 16-19 derece dolaylarında seyredeceğini de ifade etti.

Polis Basın Subaylığı’ndan yapılan açıklamaya göre ise, Güzelyurt bölgesine düşen yıldırım sonucunda bazı iş yerlerindeki elektronik ve elektrikli cihazlar zarar gördü.

Gazimağusa Maraş bölgesinde fırtınanın etkisiyle düşen bir selvi ağacı yolun kapanmasına sebep oldu. Belediye ekiplerinin müdahalesi ile yoldan ağacın kaldırılmasının ardından yol yeniden trafiğe açıldı.

Lefkoşa’da ise, Mehmet Akif Caddesi (Dereboyu) üzerinde bir iş yerine ait reklam tabelası fırtınanın etkisiyle sökülerek bir aracın üstüne düşerken, Osman Örek Caddesi üzerinde sökülen bir reklam tabelası da seyir halindeki bir araca çarptı. Araçlarda maddi hasar meydana geldi.

Lefkoşa Surlariçi’nde Mahmut Paşa Sokak üzerinde fırtınanın etkisiyle kökünden sökülen bir hurma ağacının da park halindeki bir aracın üzerine devrilmesi sonucunda araçta maddi hasar meydana geldiği kaydedildi.


Benzer Haberler

Hristodulidis Guterres’in 3’lü ya da 5’li görüşme önerdiğini savundu

TAK

ABD’de Republic First Bank kapatıldı

Voice Kıbrıs Haber

Savaşan, “Health Tourism Expo-Bakü” açılışında KKTC’yi temsilen konuşma yaptı

Voice Kıbrıs Haber

Güney Kıbrıs ile Kırgızistan arasında çifte vergilendirmeyi önleme anlaşması imzalanacak

Voice Kıbrıs Haber

“Timsah Ateşi” seyirciyle buluştu

Voice Kıbrıs Haber

DAÜ: “DAÜ İletişim Fakültesi Yüksek Lisans Programı ilk 5’te yer aldı”

Voice Kıbrıs Haber