DÜNYA

Rusya yabancı öğrenciler için dünyanın en çekici 6 ülkesi arasına girdi

UNESCO İstatistik Enstitüsü verilerine göre, Rusya, yabancı öğrenciler için en çekici 6 ülke arasına girdi.

2025 yılına kadar Rusya’daki üniversite ve meslek yüksek okullarındaki yabancı öğrenci sayısının 710 bine ulaşması bekleniyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in talimatıyla Rus üniversitelerinin rekabet gücünü arttırmaya yönelik başlatılan ‘5-100 Projesi’nin basın dairesi, Rusya’nın yabancı öğrencilerin en çok tercih ettiği ülkeler arasına girdiğini açıkladı.UNESCO İstatistik Enstitüsü verilerinin kaynak gösterildiği verilere göre, yabancı öğrencilerin yarısından fazlası sırasıyla ABD (%19), İngiltere (%8), Avustralya (%7), Fransa (%5), Almanya (%5) ve Rusya’da (%5) bulunuyor.

Rusya’daki üniversite ve meslek yüksekokullarındaki yabancı öğrenci sayısı ise 2017 yılında 220 binken, bu yıl 240 bine yükseldi.

Yabancı öğrencilerden edinilen sermayenin ise geçen yıl yaklaşık 84 milyon rubleyken (6 milyon 800 bin TL), bu yıl 96 milyon (7 milyon 700 bin TL) rubleyi aştığı belirtildi.Öğrencilerin en çok tercih ettiği bölümler mühendislik ve teknik eğitimler (%22), tıp (%20), ekonomi ve işletme (%39), hukuk (%10) ve sosyal bilimler (%9) oldu.

Bu doğrultuda 2025 yılına kadar yabancı öğrenci sayısının 710 bine çıkması, edinilen sermayenin de 5 kat artması bekleniyor.

(Sputnik)


Benzer Haberler

Atlantik’te facia: 51 göçmen kayıp

AA

Josep Borrell “Pek çok AB ülkesinin Filistin devletini tanıması bekleniyor”

TRT

Filipinler’de rekor sıcaklık uzaktan eğitim kararı aldırdı

AA

Netanyahu hakkında bu hafta tutuklama kararı çıkabilir

NTV

ABD’de hava yolu şirketi 101 yaşındaki kadını uçuşa bebek olarak kaydetti

TAK

Küresel piyasalar Fed haftasına pozitif seyirle başladı

Voice Kıbrıs Haber