FeaturedKIBRIS

RMMO üniformalarında skandal

RMMO, kara ve deniz askerleri için 35 bin adet üniforma temin edilmesi konusunda yürütülen cezai kovuşturmanın Çin’e kadar uzadığı belirtildi.

Fileleftheros gazetesi, “RMMO Üniformalarıyla Sahte Belge- Kara ve Deniz Asker Üniformalarına İlişkin Cezai Kovuşturmada Çin’den Yardım Talep Edildi”  başlıklarıyla manşetten verdiği haberinde, RMMO’nun ihtiyaçlarını karşılamak için kara ve deniz askerleri için 35 bin üniforma temin edilmesi ihalesinde yaşanan gelişmelere yer verdi.

Gazete, 2014 yılında çıkılan ihaleyi kazanan şirketin, ihale dosyasında belirttiğinden farklı olarak, üniformaları bir başka ülkede ve fabrikada hazırladığını yazdı.

Sayıştaylığın geçtiğimiz Eylül ayında Kıbrıslı Rum Lider Nikos Anastasiadis’e bir mektup göndererek, üniformaların, söylenildiğinin aksine bir başka ülkede ve fabrikada hazırlandığını teyit ettiğini yazan gazete, verilerin daha sonra polise verilmesiyle araştırmanın başlatıldığını belirtti.

Polis tarafından araştırılmakta olan şikayetlerin, ilgili makamların yanıltılması maksatlı sahte belge düzenlenmesiyle ilgili olduğunu belirten gazete, yaşanan bu gelişmelerin ardından Güney Kıbrıs Savunma Bakanlığı’nın Çin makamlarından yardım talep ettiğini yazdı.


Benzer Haberler

12. Uluslararası Kıbrıs İşçi Filmleri Festivali başlıyor

Voice Kıbrıs Haber

Sahte pasaporttan tutuklanan karı koca mahkemeye çıkarıldı!

Voice Kıbrıs Haber

ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararını açıkladı

AA

Kıbrıs’ın Kanatları sergisi YDÜ’de yarın ziyarete açılacak

Voice Kıbrıs Haber

Lefke Polis Karakolu telefon hatları devre dışı kaldı

Voice Kıbrıs Haber

Güney Kıbrıs mahkemelerinde ABD-Rusya gerilimi

TAK