FeaturedKIBRIS

Rauf Ataöv listeye ismini yazdırdı

Demokrat Parti’de Milletvekili adaylarının listesi son şeklini alıyor. Geçtiğimiz günlerde adaylıktan çekilen Hasan Tosunoğlu yerine listeye giren isim ise Rauf Ataöv oldu.

Demokrat Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş, Ataöv’ün adaylığı ile ilgili sosyal medya hesabından bir ileti paylaştı:

“Demokrat Parti sadece seçim zamanı değil her zaman bu ülkeye en iyi şekilde hizmet etmek isteyen bireylerin oluşturduğu büyük bir ailedir. Hem katıldığımız programlarda hem de kendi adaylarımıza sıklıkla ifade ettiğimiz gibi Milletvekilliği bir makam değil, bir görevdir. Bu görev halka en iyi şekilde hizmet vermeyi, mecliste halkın sesi olmayı ve tüm problemlere çözüm üretmeyi gerektirir. Başkaları “Bu memleketten birşey olmaz.” dese bile, bu görev aslında istenirse bu memleketten neler olabileceğini göstermektir. Lefkoşa Listemizde bir arkadaşımızın kendi özel sebepleriyle adaylıktan çekilmesi üzerine bir görev değişikliği yapıyoruz. Sevgili Rauf Ataöv kıdemli bir eğitimci, eğitimdeki sorunlara ve

çözüm önerilerine son derece hakim bir isim. 7 Ocak seçimlerine çok güçlü bir ekiple güçlü biçimde hazırız. Biz halkımıza güveniyoruz ve biliyoruz ki en iyisini #halkbilir”

Şu anda Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı müsteşarı olarak görev yapan Rauf Ataöv’ün özgeçmişi şöyle:

“15 Şubat 1964 yılında Lefkoşa’da doğdu. İlk ve orta öğrenimi Lefkoşa’da tamamladıktan sonra Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü’nün Biyokimya Ağırlıklı Kimyagerlik Lisans Öğretim Programını tamamlayarak kimyager oldu. 1991 yılında Polatpaşa Lisesi’inde kimya öğretmeni olarak öğretmenlik mesleğine başladı.

Sedat Simavi Endüstri ve Meslek Lisesi’nde, 20 Temmuz Fen Lisesi’nde Kimya öğretmenliği yaptı. 2001 yılında Bekir Paşa Lisesi Okul Müdür Muavini oldu. Daha sonra Atleks Sanverler Ortaokulu’nda Okul Müdür Muavini olarak mesleğine devam etti.

2004 yılında ilk görev yeri olan Lefke Gazi Lisesi’ine Okul Müdürü olarak atandı. 2006-2008 Yılları arasında Anafartalar Lisesi’nde Okul Müdürü olarak görev yaptı. 2008-2013 yılları arasında Oğuz Veli Ortaokulunda Okul Müdürü görevini sürdürürken, 2 Ekim 2013 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı’na Bakanlık Müdür olarak atandım.

2014 Yılında ise Eğitim Bakanlığı Müsteşarı olarak atandı, 2015-2016 yıllarında müşavir olarak, 2016 yılından günümüze kadar ise Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Müsteşarı olarak görevine devam etmektedir.”


Benzer Haberler

Hristodulidis Guterres’in 3’lü ya da 5’li görüşme önerdiğini savundu

TAK

ABD’de Republic First Bank kapatıldı

Voice Kıbrıs Haber

Savaşan, “Health Tourism Expo-Bakü” açılışında KKTC’yi temsilen konuşma yaptı

Voice Kıbrıs Haber

Güney Kıbrıs ile Kırgızistan arasında çifte vergilendirmeyi önleme anlaşması imzalanacak

Voice Kıbrıs Haber

“Timsah Ateşi” seyirciyle buluştu

Voice Kıbrıs Haber

DAÜ: “DAÜ İletişim Fakültesi Yüksek Lisans Programı ilk 5’te yer aldı”

Voice Kıbrıs Haber