FeaturedKIBRIS

Psikologlara yönelik LGBTİ+ Farkındalığı Eğitimi’nin ikincisi düzenleniyor

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Kuir Kıbrıs Derneği tarafından yürütülen Renklerin Çeşitliliği Projesi kapsamında Psikologlara yönelik LGBTİ+ farkındalığı eğitiminin ikinci aşaması düzenlenecektir. Eğitim, 20 Ekim Pazar günü, 9:30 ve 18:00 saatleri arasında Kıbrıs Türk Psikologlar Derneği’nde gerçekleştirilecek.

İlk aşaması büyük ilgi gören ve başarıyla tamamlanan Psikologlara Yönelik LGBTİ+ Farkındalık Eğitim’inin ikinci aşaması 20 Ekim Pazar günü 9:30- 18:00 saatleri arasında Kıbrıs Türk Psikologlar Derneği’nin yeni lokalinde gerçekleştirilecek.

Yapılan açıklamada “Eğitimin ilk aşamasında cinsel yönelimler ve önyargılar ele alınmıştı, ikinci aşamasında ise cinsiyet kimlikleri ve cinsiyet yeniden tayin süreci üzerine yoğunlaşılması hedeflemektedir. Psikiyatri Uzmanı Dr. Seven Kaptan, Uzman Psikolog Ziliha Uluboy ve hukukçu Faika Deniz Paşa tarafından verilecek olan eğitimin sonunda katılımcı psikologlardan gönüllü olanlarla ortak uzlaşı metni imzalanacak ve dernek dayanışma hattı kapsamında kullanılacak psikologlar havuzu oluşturulacaktır.” denildi.

20 Ekim Pazar günü tam gün sürecek olan eğitimin ilk yarısında, temel kavramlar, cinsiyet kimliği değerlendirilmesi ve cinsiyet yeniden tayin süreçleri yasal açıdan ele alınacaktır. Bunun yanı sıra öğleden sonra gerçekleşecek olan eğitimin ikinci yarısında ise, bedensel değişim sürecine uygun terapi yaklaşımları ve vaka çalışmalarına yer verilecektir.

Proje Koordinatörü Erman Dolmacı, ilk eğitime gösterilen ilgi ve katılımın sevindirici olduğu ayrıca LGBTİ+ kapsayıcı psikolojik hizmetin dernek mücadelesi için önemine vurgu yaptı.

Eğitime katılmak isteyen tüm psikologların en geç 11 Ekim Pazartesi, saat 18:00’e kadar özgeçmiş (CV) ve niyet mektuplarını [email protected] e-mail adresine ulaştırmaları rica olunur. Eğitimin verimli ve bütünsel olabilmesi adına öncelik hali hazırda ilk aşamaya katılmış olan adaylara ve aktif çalışmakta olan klinik psikologlara verilecektir.

(Kuir)


Benzer Haberler

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (2 Mayıs 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

Meteoroloji Dairesi “Yer yer fırtınamsı rüzgar bekleniyor”

Voice Kıbrıs Haber

12. Uluslararası Kıbrıs İşçi Filmleri Festivali başlıyor

Voice Kıbrıs Haber

Sahte pasaporttan tutuklanan karı koca mahkemeye çıkarıldı!

Voice Kıbrıs Haber

ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararını açıkladı

AA

Kıbrıs’ın Kanatları sergisi YDÜ’de yarın ziyarete açılacak

Voice Kıbrıs Haber