FeaturedKIBRIS

Pilli’nin görevden alınmasına tepkiler sürüyor

Sendika ve siyasilerden, Ali Pilli’nin Sağlık Bakanlığı görevinden alınmasına tepkiler devam ediyor.

Tepkiler şu şekilde:

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit de sosyal medya hesabından açıklama yaparak, pandeminin sürdüğü olağanüstü bir dönemde Sağlık Bakanı Ali Pilli’nin görevden alınmasını eleştirdi.

Özyiğit, Ali Pilli’nin görevden alınma gerekçesinin toplumla paylaşılmasını da isteyerek, UBP-DP-YDP azınlık hükümetinin istifasını ve Sağlık Üst Kurulu’nun belirleyeceği bir tarihte erken seçime gidilmesini istedi.

Eski Başbakanlardan Ferdi Sabit Soyer Twitter hesabından “Sağlık Bakanı değişimi beklenen idi Sayın Pilli günah keçisi yapıldı. Hükümetin büyük küçük ortağının derdi parti kurultayları. Biri ateş içinde Yönetimini suçlayarak öteki Kurultay hesabı ile SB değiştirip atama ile kurultay için yol döşüyorlar.Dertleri parti içi erk. alk mı? O kim?” dedi.

HAKSEN Başkanı Eren Büyükoğlu açıklamasında şunları kaydetti:

“Pandemi dönemindeki icraatlarıyla halkın desteğini ve güvenini kazanan Sağlık Bakanı Ali Pilli’nin görevden alınmasının haklı hiçbir izahı bulunmamaktadır. Ali Pilli’nin icraatlarıyla Sağlık Bakanlığı, halk nezdinde güven duyulan son yetkili makam niteliğindeydi. Hal böyleyken Pilli’nin görevden alınması, hem de yerine pandemi döneminde ‘özel jet skandalı’ ile yasa dışı şekilde kumarcıları ülkeye soktuğu iddia edilen Ünal Üstel’in atanması yüzsüzlükten de ötedir.

Söz konusu görevden alma ve atamanın kumar baronlarını memnun etmek ve ülkede halk sağlığını hiçe sayacak, yalnızca kumar baronlarının cebini dolduracak icraatların önünü açmak için yapıldığı tüm halkın malumudur. Başbakan Ersan Saner’in bir ay önce bizzat kendinin “dünyadaki en başarılı Sağlık Bakanlarından” dediği Ali Pilli’yi bir ay sonra görevden almasının başka hiç bir açıklaması bulunmamaktadır. Sayın Ali Pilli’nin pandeminin ilk gününden beri ortaya koyduğu iyi niyet ve halk sağlığını her şeyin önüne koyması malum çevreleri rahatsız etmiştir. ‘Özel jet skandalı’ ile yasa dışı şekilde ülkeye insan soktuğu iddiaları halı altına süpürülen bir kişinin, aklanması dahi beklenmeden böylesi bir dönemde Sağlık Bakanı olarak atanması hükümetteki çürümüşlüğün önemli bir kanıtıdır.

Hükümet kumarcılara “önemli olan sizin memnuniyetinizdir” mesajı verirken, halka da adeta “başınızın çaresine bakın” denilmektedir.

Hal böyleyken jet Bakan Üstel, halkımızın değil, Pilli’yi görevden alarak onun atanmasını sağlayan kumar baronlarının bakanıdır. Kendisine yeni görevinde başarılar diler, halkın ve çalışanların sağlığını hiçe sayacak her adımında karşısında bizi bulacağını belirtiriz.”

Halkın Partisi Milletvekili Tolga Atakan, Twitter hesabından “Ne denilebilir inanın bilemiyorum.. Şu dönemde halk ne dertte yönetenler ne dertte.. Bu kafalar ile nereye yol alacağız merak içindeyim.. Yazık…” diyerek tepki gösterdi.

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, Sağlık Bakanı Ali Pilli’nin görevden alınmasına sosyal medya üzerinden eleştirdi.

Harmancı, “Komple bu zihniyettir problem, kişi değil, yarattığınız sistemdir problem” ifadelerini kullanarak, “İçinizdeki iyiler kötüler kavgası size kalsın, düşün bu toplumun yakasından. Jet, aşı, kıyak, iltimas, partizanlık hepsi her birinizde aynı. Sadece bazılarınız tatlı, bazılarınız acı” dedi.

Voice Kıbrıs Haber


Benzer Haberler

Kayıpların mal varlıklarına ilişkin düzenleme

Voice Kıbrıs Haber

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Voice Kıbrıs Haber

Bugün hava nasıl olacak? (16 Ekim 2021 hava durumu tahminleri)

Girne’de şiddetli rüzgar olumsuzluklara neden oluyor

Voice Kıbrıs Haber

“Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunsun”

Voice Kıbrıs Haber

“Sağlık Bakanlığı Girne’de ücretsiz PCR uygulaması yapacak”

Voice Kıbrıs Haber