FeaturedKIBRIS

Perakende Yasası için çalışmalar başlıyor

Perakende Yasa tasarısı için ay sonu itibarı ile çalışmaların başlatılmasına karar verildi. Ekonomi ve Enerji Bakanlığı, Kıbrıs Türk  Esnaf ve Zanaatkarlar Odası ve Marketler Birliği Perakende Yasası’nın çıkarılması için ortak bir komisyon kurmaya karar verdiklerini duyurdu.

Kıbrıs Türk  Esnaf ve Zanaatkarlar Odası ve Odaya bağlı Marketler Birliği bugün Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı ve bakanlık yetkilileri ile bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıda, perakende sektörünün tanımlanması ve Perakende Yasasının ivedilikle çıkarılması için görüş birliği sağlandı.

Hal Yasa Tasarısı da görüşüldü
Ayrıca Meclis komitesinde görüşülmekte olan ve üretici ile tüketiciler arasında köprü işlevi görecek olan Hal Yasa Tasarısının ele alındığı görüşmede yasanın daha işlevsel olması için öneriler de tartışıldı.

Arıklı “ Tüm çabaları ortaya koyacağız “
Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, Perakende Yasası’nın hem sektör hem de sektör çalışanları açısından önemli olduğunu, rekabeti düzenleyerek daha kaliteli hizmete katkı koyacağını, denetlenebilirliği artıracağını dolayısı ile çıkması için Kurum olarak bütün çabaları ortaya koyacaklarını belirtti.

KTEZO ile Marketler Birliği temsilcileri Hürrem Tulga ve Fuat Nesip Nalcıoğlu da yaptıkları konuşmada Perakende ve Hal Yasası’nın temel yasalar olduğunu,Arıklı’nın gösterdiği duyarlılıktan memnun olduklarını ve bir an önce her iki yasa çalışmasının yürürlüğe girmesinin ülkeye, topluma ve üretime ciddi anlamda fayda sağlayacağını belirttiler.

Voice Kıbrıs Haber


Benzer Haberler

Evinde ölü olarak bulundu!

Voice Kıbrıs Haber

Trafik ekiplerinin kontrol maksatlı durdurduğu araçta uyuşturucu çıktı!

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa derbisi Çetinkaya’nın

BRT

21. Orkide Yürüyüşü Dilekkaya Ormanı’nda gerçekleşti

Voice Kıbrıs Haber

Hasipoğlu “İsias Davası’nın olası kasta dönmesi gerektiğini bir kez daha gözlemledik”

TAK

Güneyden kuzeye atılan uyuşturucuyu alırken yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber