FeaturedKIBRIS

“Pandemi hastanesi 2 ayda bitecek”

Başbakan Ersin Tatar, güncel konularla ilgili Türk Ajansı Kıbrıs’a (TAK) açıklamalarda bulundu.

Başbakan Ersin Tatar, 100 yataklı pandemi hastanesinin yapımına önümüzdeki günlerde başlanacağını belirtti.

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu binasının arkasında yapılacak olan 500 yataklı yeni hastane projesinin içine 100 yataklı pandemi hastanesinin de alındığını ifade eden Tatar, “Koskoca bir hastane oradan ortaya çıkacak.

Pandemi hastanesi geniş bir alan tutacak ve en son teknoloji ürünü sağlık araç-gereci ile donatılacak. Lütfen herkes bunun önemini iyi düşünsün” dedi.

Buna ek olarak Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Ayaktan Tanı Merkezi’ni 50 yataklı bir pandemi kliniği haline dönüştürüldüğünü hatırlatan Tatar, bu iki unsurun sağlık alanındaki hizmetlerin daha ileri taşınmasına çok ciddi yararlar sağlayacağını bildirdi.

Tatar, “Bana verilen bilgiye göre, Pandemi hastanesi 2 ayda bitecek. Bu hastanenin yapımına başlanmasıyla birlikte 500 yataklı yeni Devlet Hastanesi’nin yapımı da başlamış olacak. Dolayısıyla orada büyük bir adım atılmış olacak” ifadesini kullandı.

1 Temmuz’da başlayan açılım sürecinin üzerinden yaklaşık 40 gün geçtiğine, bunun az bir süre olmadığına dikkat çeken Tatar, şu anda ülkede toplam 28 vaka bulunduğunu ancak bunların hiç birinin yoğun bakımda olmadığını söyledi.

“ORTADA BİR BAŞARI VAR, KİMSE BUNU GÖZ ARDI EDEMEZ”

Tatar; “1 Temmuz’da yapılan test sayımız 40 bin civarında idi şimdi 82 bini bulduk. 108 vakamız vardı 169’a çıktık. Yani 61 yeni vaka ortaya çıktı toplamda ama bunlardan 37’si negatife döndü. Yani bu açılım sürecinde de iyi gidiyoruz. Bazılarının felaket tellallıkları yine boşa çıkıyor. Türkiye Tabipler Birliği Başkanı geçen gün yaptığı bir açıklamada, KKTC’nin çok iyi gittiğini, ibretle izlediklerini, Avrupa’da bu işi ciddiye alan ülkeler gibi davrandığımızı söyledi. Evet, ortada bir başarı vardır ve kimse bunu göz ardı edemez.” dedi.

“MASKE, SOSYAL MESAFE VE TEMİZLİK ÖNEMLİ”

“Bu başarı hem hükümetimizin hem de sağlık çalışanlarımızın, halkımızın başarısıdır ama devam etmesi için kurallara uymaya devam etmeliyiz” diyen Başbakan Ersin Tatar, ‘maske, sosyal mesafe ve temizlik’ konularına özellikle dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

Tatar, “Ceza falan getirilmeden herkes bunlara titizlikle uyarsa başarımız devam edecektir. Özellikle maske konusuna lütfen gereken önemi verelim” şeklinde konuştu.

(TAK)


Benzer Haberler

Evinde ölü olarak bulundu!

Voice Kıbrıs Haber

Trafik ekiplerinin kontrol maksatlı durdurduğu araçta uyuşturucu çıktı!

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa derbisi Çetinkaya’nın

BRT

21. Orkide Yürüyüşü Dilekkaya Ormanı’nda gerçekleşti

Voice Kıbrıs Haber

Hasipoğlu “İsias Davası’nın olası kasta dönmesi gerektiğini bir kez daha gözlemledik”

TAK

Güneyden kuzeye atılan uyuşturucuyu alırken yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber