KIBRIS

Özel Haber ”Çocuklar İçin İki Toplumlu Yunanca Ve Türkçe Dersleri”.

c3

Program koordinatörüğünü Düriye Gökçebağ’ın  ders öğretmenliğini  MariannaKokota’nın yaptığı çocuklar için iki toplumlu Yunanca veTürkçe derslerinin tanıtımı ara bölgede bulunan dayanışma evinde gerçekleşti.İki toplumlu ders programı  hakkında yapılan sunumu ve iletişim bilgilerini sizinlerle  paylaşıyoruz ;

Program Hakkında

Yakınlaşma ve barışın sağlanmasını temel alarak iki toplumdan çocukların etkinlik ve faaliyetler aracılığıyla kaynaşması ve iki toplum arasındaki iletişimin yaygınlaşmasını teşvik etmek büyük önem taşır. Bu hedefe ulaşmak için en önemli araçlardan biri olan dil eğitimi diğer toplumu daha iyi tanımak, kısıtlamalar olmadan doğal ortamda birlikte vakit geçirerek duygusal paylaşımlar yaşamak ve tabii ki yeni arkadaş edinmek imkanı da sağlamaktadır.

Çocuklar için İki toplumlu Yunanca ve Türkçe Dil Dersleri ve Aktivite Programı 2017 Ocak ayında başlayacak ve dersler Lefkoşa’da Dayanışma Evi’nde deneyimli iki dilli öğretmenler tarafından yürütülecektir.

 

c1

İletişimsel yabancı dil eğitimi metoduyla eş zamanlı olarak Yunanca ve Türkçe olarak gerçekleşecek derslerde çocukların gelişimine katkı sağlayacak zeka oyunları ve diğer aktiviteler de yer alacaktır. Amacımız çocukların edinecekleri yeni dil becerilerini doğal ortamda, yeni edinecekleri arkadaşlarıyla iletişim kurarak yaratıcı zeka oyunları eşliğinde pekiştirmesidir.Kıbrıs’taki iki toplumunun birbirinin dilini öğrenmek aradaki dil engelini ortadan kaldırarak iki toplumun yakınlaşması ve barış kültürüne de son derece katkı sağlayacaktır. Türkçenin ve Yunancanın karşılıklı olarak öğretiminin yaygınlaşmasının adanın geleceği açısından özellikle de ilk adım olarak iki toplumdan çocukların arada önyargıların olmayacağı bir ortamda büyümesine katkı sağlayacağına inanmaktayız.

Program koordinatörü: Düriye Gökçebağ

Öğretmen: Marianna Kokota

Ders günleri:  Salı 16:30-17:30, 17:30-18:30 / Çarşamba 16:30-17:30, 17:30-18:30 / Perşembe 14:30-15:30, 15:30-16:30 (Ocak 2017 tarihinden itibaren)

Yer: Dayanışma Evi / Ara Bölge

İletişim: 00357 99175731

Facebook Page: LittleGeniuses

c5


Benzer Haberler

Evinde ölü olarak bulundu!

Voice Kıbrıs Haber

Trafik ekiplerinin kontrol maksatlı durdurduğu araçta uyuşturucu çıktı!

Voice Kıbrıs Haber

Hasipoğlu “İsias Davası’nın olası kasta dönmesi gerektiğini bir kez daha gözlemledik”

TAK

Güneyden kuzeye atılan uyuşturucuyu alırken yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber

Tatar “KKTC Doğu Akdeniz’de huzur ve güvenin anahtarı”

TAK

Hekimler Sendikası’ndan 28 Nisan “Sağlıkçıya Şiddete Hayır Günü” mesajı

Voice Kıbrıs Haber