FeaturedKIBRIS

Özant “İnsan haklarına aykırı bu tutum için girişimlerde bulunduk”

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği, 67. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Türk Tabipler Birliği Şehir Hastaneleri Çalışma Grubu Üyeleri ile “Sağlıkta Değişim” kapsamında yaygınlaşan şehir hastaneleri konusunda “Kamu Özel Ortaklığı mı? Sağlığın Özelleştirilmesi mi?” başlıklı panel düzenledi.

Panelde konuşan Kıbrıs Türk Tabipler Birliği Başkanı Ahmet Özant da, birlik olarak hekimlik hakları, onuru ve saygınlığı için mücadele edeceklerini dile getirdi.

İnsan hakları ve toplum sağlığı konusuna da değinen Özant, yolsuzluk operasyonu olayının, meslektaşların onurunu ve saygınlığını zedelediğini söyledi.

Özant, “Sürdürülen soruşturma, yolsuzlukları ortaya çıkarmaktan çok, mesleğimize saldırıya dönüşmüştür. KTTB olarak hekimlik onurunu zedeleyen, insan haklarına aykırı bu tutum için girişimlerde bulunduk, mücadele ettik, etmeye de devam edeceğiz.” dedi.

Ülkede bir diğer sorunun eğitim ile sağlığın piyasalaştırılması olduğuna da işaret eden Özant, artan ekonomik krizlerin ve sağlıkta görülen şiddet olaylarının bir an önce engellenmesi gerektiğini söyledi.


Benzer Haberler

Güneyden kuzey atılan uyuşturucuyu alırken yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber

Tatar “KKTC Doğu Akdeniz’de huzur ve güvenin anahtarı”

TAK

Hekimler Sendikası’ndan 28 Nisan “Sağlıkçıya Şiddete Hayır Günü” mesajı

Voice Kıbrıs Haber

“RFA Cardigan Bay” ve “Jennifer” Gazze’ye gitmek üzere Güney Kıbrıs’tan yola çıktı

TAK

Doç. Dr. Arif Akkeleş hayatını kaybetti!

Voice Kıbrıs Haber

13 kilo uyuşturucu ile yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber