FeaturedKIBRIS

Osadchiy’den Kıbrıs sorunu ve Suriye konusunda açıklama

Rusya’nın Lefkoşa Büyükelçisi Stanislav Osadchiy, Kıbrıs sorunu ve Suriye konularında açıklamalarda bulundu. 

Haravgi gazetesine göre, Osadchiy, Rum Haber Ajansı’na (KİPE) yaptığı açıklamada, Akıncı ve Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiadis’in, 16 Nisan’da sosyal içerikli yemekte bir araya gelmesine ilişkin olarak, Rusya’nın, Kıbrıs sorununun çözüm çabalarına verdiği desteği dile getirdi. 
Liderler arasındaki yemekten beklentilerinin ne olduğu sorusu üzerine Osadchiy, ülkesinin, Güney Kıbrıs’ın yanında olduğunu, yardım ettiğini ve etmekte olduğunu belirtti. 
Osadchiy sözlerinin devamında, “Kıbrıslıların kendisinin arzuladığı, uygun gördüğü herhangi bir formata katılma niyetinde olduklarını, uzmanlar ve diğer bilirkişilerle, her zaman yardım etme isteğinde olduklarını” ifade etti. 
Osadchiy, liderler arasındaki yemekte, iki liderin, gelecekte izleyecekleri yolu bulmalarına ilişkin temennisini de dile getirdi. 
Suriye krizinin sorulması üzerine Osadchiy, bu konuda çok endişe duyduklarını, durumun çok tehlikeli olduğunu belirtirken, beklenmedik ve çok ciddi şeylerin olmaması amacıyla Amerikalıları ve diğerlerini ikna etmek için her şeyi yaptıklarını söyledi. 
Bu bölgede Kıbrıs’ın da olduğuna dikkati çeken Osadchiy, savaşa yönelik her adımın tüm bölge için tehlikeli olduğunu, savaşın başlayabileceğini, ancak kendilerinin bunu istemediğini ifade etti. 


Benzer Haberler

En çok yağış 17 kilogram olarak kaydedildi!

TAK

Levent Şonya hayatını kaybetti!

Voice Kıbrıs Haber

Tatar, Gambiya Cumhurbaşkanı ile görüştü

TAK

Arabasında tabanca ve mermi bulunan şahıs tutuklandı!

Voice Kıbrıs Haber

CTP Girne İlçesi, Alsancak, İncesu, Malatya ve Ilgaz’daydı

Voice Kıbrıs Haber

4. Kozanköy Hellim, Pekmez, Pastelli Festivali ertelendi

TAK