FeaturedTeknoloji

Öğrenciler kodlamayı öğreniyor

Ülkede kadınların ekonomik ve sosyal konumlarına katkı sağlamayı amaçlayan birçok projeyi hayata geçiren Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği (GİKAD) ile sosyal sorumluluk ana faaliyet alanlarından biri “Kadının toplumdaki yerinin yüceltilmesi” olan TürkBankası, kadın girişimciliği konusundaki ortak inisiyatiflerini desteklemek amacı ile iş birliği protokolü imzaladı.
Çocukların digital teknolojinin kullanımı ile erken yaşta tanışmalarına olanak vermeyi amaçlayan İşbirliği protokolüne imzalar TürkBankası Genel Müdürü Mustafa Kayahan ve GİKAD Başkanı İçim Çağıner Kavuklu tarafından atıldı..
TürkBankası Genel Müdürlük binasında düzenlenen törende imzaların atılmasının ardından söz alan GİKAD Başkanı Kavuklu, “Günümüzde yaygın olan algının aksine, kadınların tarihte bilgisayar programcılığının gelişmesinde öncü roller üstlendiklerini anımsattıktan sonra şu sözlerle devam etti:
“Bugün ise bilgisayar bilimlerinde kadın temsiliyetinin eksikliği oldukça kritik bir konudur. Tüm ekonomik faaliyetlerde olduğu gibi yazılımda da kadınların eşit katılım göstermesinin hem fırsat eşitliğine hem de bu teknolojinin gelişimine olumlu etki edeceği aşikardır. Zaten tüm dünyada yazılım sektöründe eleman eksikliği olduğu da bilinmektedir. Bugün dünyada ve Türkiye’de her on yazılımcının sadece bir tanesi kadındır. Ülkemizde de durum farklı değildir. Bunun yanında, ülkemize uygulanan ambargoları aşmamızda yazılım sektörü kuşkusuz en etkili ekonomik faaliyettir.”
TürkBankası Genel Müdürü Mustafa Kayahan uzun süredir çeşitli konularda iş birliği yaptıkları GİKAD ile ortak çalışmalarının artarak devam edeceğine vurgu yaptığı konuşmasına, yeni protokol kapsamında ilk adım olarak kız çocuklarına yönelik bir kodlama eğitimi projesi ile başladıklarını belirterek devam etti. Kayahan, sözlerini bu proje kapsamında kız çocuklarının teknolojiye erken yaşta ilgi duymalarını sağlayarak, onları geleceğin dijital dünyasına hazırlamayı amaçladıklarını ifade ederek tamamladı..
Projeye ilişkin detaylar
GİKAD iş birliği ile TürkBankası ve Türk Sigorta sponsorluğunda İsviç Coding tarafından ortaokul seviyesindeki kız öğrencilerine Demokrasi Ortaokulu’nda yüzyüze verilecek Kodlama Kursu ile, kadınların yazılım sektöründe ve dijital platformlarda yer alması, yönlendirici olması ve sektörün gelişimine önderlik etmesi yönünde daha çok genç kadının bu mesleği seçmesini yüreklendirmek amaçlanıyor. Katılımcıların, bu mesleği seçmeleri ve mesleklerini icra etmeleri yolunda teşvik ve takip edilmeleri planlanıyor. Projenin her yıl tekrarlanarak, bilişim alanında yeni girişimci adaylarının yetiştirilmesi hedefleniyor.


Benzer Haberler

Creditwest Bank 30. yılında ilkokul çocuklarına yönelik resim yarışması düzenliyor

Voice Kıbrıs Haber

Birçok bölgede 5 saatlik elektrik kesintisi yapılacak!

TAK

Türkiye ve Yunanistan sınır kapıları arasındaki yeni köprünün inşasına bu yıl başlanacak

AA

23 ve 47 yaşındaki şahıslar uyuşturucudan tutuklandı!

Voice Kıbrıs Haber

Burhan Yetkili Anı Satranç Turnuvası’nda ödüller verildi

Voice Kıbrıs Haber

YDP 4. Kurultayı yapılıyor. Arıklı ve Atalay başkanlık için yarışıyor

TAK