FeaturedKIBRIS

“NKL benim okulumdu, bu okula çadır kuranlar utansın!”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Milletvekili adayı Kıdemli eski Yargıç Tacan Reynar, TDP’den bir heyetle birlikte Mağusa Namık Kemal Lisesi öğrencilerinin şu anda eğitim aldığı Yonpaş Metin Derinel Lisesi’ni ve Mağusa Türk Maarif Koleji’ni ziyaret etti.

Reynar: NKL benim okulumdu, bu okula çadır kuranlar utansın!

TDP Genel Sekreteri Ersen Sururi ve TDP Mağusa İlçesi Eş Başkanı Ece Balcı ile birlikte Yonpaş Metin Derinel Lisesi’nde öğretmenlerle buluşan Reynar, kendisinin de orta ve lise eğitiminin büyük bir kısmını Namık Kemal Lisesi’nde geçirdiğini söyledi.

“NLK benim de okulumdu, bu okula çadır kuranlar utansın” diyen Reynar, binanın depreme dayanıklı olmaması nedeniyle şu an kullanılamadığını ve tadilatla ilgili de hiçbir ilerleme olmadığını yerinde gördüğünü belirterek, bu durumun tek sorumlusunun ülkenin geleceği olan çocukların eğitim hayatını umursamayan Eğitim Bakanlığı ve aynı zihniyetteki atama hükümet olduğunu vurguladı.

Burada öğretmenlerle sohbet eden ve eğitimdeki sıkıntıları ve talepleri dinleyen Reynar, ardından okul bahçesinde bulunan konteyner sınıfları gezerek yerinde tespitlerde bulundu.

“Acınızda da sevincinizde de hep beraberiz”

Mağusa Türk Maarif Koleji’ni de ziyaret eden Reynar ve TDP heyeti, okul müdürü Savaş Moralı ile görüştü ve okulda yaşanılan sıkıntıları dinledi.

Burada Türkiye’de yaşanan depremler nedeniyle Adıyaman Isias Otel’de hayatını kaybeden Melekler Takımı’ndan aileler ile karşılaşan Reynar duygusal anlar yaşadı.

Ailelerin acılarını en derinden paylaştıkları, bundan sonra da her hal ve koşulda dayanışmayı sürdürecekleri sözünü veren Reynar, notlarını aldıktan sonra okuldan ayrıldı.


Benzer Haberler

Hamas ateşkes teklifini kabul etti!

NTV

Türkiye’de katliam gibi kaza!

NTV

“Kıb-Tek’in özerkleştirilmesi konusunda çalışmalar yapmak üzere ortak komite kurulacak”

TAK

Şahali “Ucuzlama hane halkında hayat bulmadı”

TAK

Arıklı “Yıllardır süregelen sorunları bir çırpıda çözmem mümkün değil”

TAK

Tecavüz zanlılarına 21 yıl hapis!

Voice Kıbrıs Haber