DÜNYAFeatured

Nijerya’da tekne battı…En az 103 kişi hayatını kaybetti

Nijerya’da düğün davetlilerini taşıyan teknenin Niger Nehri üzerinde kaza yapması sonucu en az 103 kişi yaşamını yitirdi. Kazanın ardından arama-kurtarma çalışması başlatıldı.

Batı Afrika ülkesi Nijerya’da Niger eyaletindeki bir düğünden Kwara eyaletine dönen davetlileri taşıyan tekne kaza yaptı. Kazada en az 103 kişi hayatını kaybetti. 

Le Monde gazetesinin AFP’den aktardığına göre, tekne kazasıyla ilgili açıklama yapan eyalet polisi ve valilik kazanın sebebi hakkında bilgi paylaşmadı. Kwara Eyalet Polis Sözcüsü Okasanmi Ajayi, AFP’ye verdiği demeçte, “Şu ana kadar 103 kişinin hayatını kaybettiğini, 100’den fazla kişinin kurtarıldığını tespit ettik. Arama-kurtarma çalışmaları sürüyor. Dolayısıyla, ölü sayısı artabilir” dedi. Öte yandan, Reuters haber ajansı da konuyla ilgili haberinde tekne kazasında 50’den fazla kişinin öldüğünü duyurdu.

‘TEKNE AĞACA ÇARPARAK BATTI’ İDDİASI

Anadolu Ajansı ise kazaya ilişkin haberinde teknenin Niger Nehri’nde bir ağaca çarparak battığı bilgisini paylaştı. Kwara Eyaleti Valisi AbdulRahman AbdulRazaq da olaydan duyduğu derin üzüntüyü dile getirerek kazada kaybolanların sağ kurtulmasına yönelik temennisini aktardı ve kurtarma çalışmalarını takip etmeye devam edeceğini ifade etti.

Nijerya’da yağış sezonunda nehirlerde zaman zaman tekne kazaları yaşanıyor. Son olarak mayıs ayında ülkenin Sokoto eyaletinde yolcu taşıyan teknenin batması sonucu 15 kişi yaşamını yitirmişti.


Benzer Haberler

“Poliçeler (Değişiklik) Yasa Tasarısı” Meclisten geçti

TAK

Altın fiyatlarında düşüş!

NTV

Sahte diplomadan tutuklanan Remziye Seven’in evinde gizli ibareli belgeler bulundu!

Voice Kıbrıs Haber

Ege Denizi’nde deprem!

AA

Nöbetçi eczaneler (29 Nisan 2024)

Voice Kıbrıs Haber

Limasol’daki eylemde 10 genç tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber