FeaturedKIBRIS

“Ne Taksim’i, ne de konfederasyonu asla kabul etmeyeceğiz”

AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu Haravgi gazetesinde yayınlanan söyleşisinde Kıbrıs sorununun görüşülmesi zemininin ve çerçevesinin federasyon çözümü olduğunda AKEL’in her zaman ısrar edeceğini, ne Taksim’i, ne de konfederasyonu kabul etmesinin asla sözkonusu olmayacağını vurguladı.

Bu konularda muhalefetin diğer partilerinin neden tutumlarını net bir şekilde ortaya koymadıklarını soran Kiprianu, Anastasiadis’in son anda ön hazırlık yapılmasının gerektiğini hatırladığını söyleyerek, AKEL’in uyarılarına rağmen, gerekli ön hazırlığın Crans Montana sonrasında geçen son 15 ay boyunca neden yapılmamış olduğunu sordu.
Varılmış olan noktada BM Genel Sekreteri’nin çerçevesinde ortaya koyduğu en azından altı başlıkta tartışılacak çok şeyin olmadığını, bu meselelerin siyasi karar alınması gereken ve dolayısıyla hızla ilerlenilebilecek meseleler olduğunu kaydeden Kiprianu, bu altı önemli başlıkta sonuca varılırsa geriye kalanların çözümünün çok daha kolay olacağını ifade etti.
AKEL Genel Sekreteri Kiprianu süre giden çıkmazın daha da uzaması halinde yaşanacak olanların adayı nihai Taksim’e yaklaştırması tehlikesinin olduğuna işaret etti.


Benzer Haberler

42 bin sterlin çaldı, Ercan’dan çıkış yapacağı sırada yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber

Soygun girişiminde bulunan 2 kişi Larnaka Havalimanı’nda yakalandı

TAK

Yağmurlu hava devam edecek

TAK

Mecliste bazı tezkereler kabul edildi, Kıbrıs konusu konuşuldu

TAK

Nöbetçi eczaneler (13 Mayıs 2024)

Voice Kıbrıs Haber

Gönyeli’de yaralama!

Voice Kıbrıs Haber