FeaturedKIBRIS

‘Milliyetçilik ve ırkçılık Kıbrıs’ta çekilen acıların temel nedenidir’

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası basın açıklaması yaparak, Rum Eğitim Bakanı’nın ELAM partisini ziyaret edip yaptığı söylemlerin, Kıbrıs’ın kuzeyindeki ırkçı söylemlerde bulunan politikacıları hatırlattığını belirtip milliyetçiliğin Kıbrıs’ta çekilen acıların temel nedeni olduğunu vurguladı. Açıklamada KTÖS, Kıbrıslı Rum Eğitim Bakanı’nı Kıbrıs Türk toplumu ile sağlıklı bir işbirliği kurmaya davet etti.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Rum Eğitim Bakanı’nın faşist neo-nazi Elam Partisi’ni ziyarete ederek yaptığı söylem, bizdeki ırkçı söylem yapan politikacıları hatırlamıştır.  

Milliyetçilik ve ırkçılık Kıbrıs’ta kan, gözyaşı, göçler, ayrılıkçılığın ve çekilen acıların temel nedenidir. Bu gerçek bilinmesine rağmen Rum Eğitim Bakanı’nın faşist neo-nazi Elam Partisi’ni ziyarete ederek yaptığı söylem, bizdeki ırkçı söylem yapan politikacıları hatırlamıştır.  

Irkçılığın ve faşizmin milliyeti yoktur. Bu söylemler bazı politikacıları öne çıkarıp oy avcılığı yapmalarına yardım etse de topluma verdiği zararın en güzel örneği Kıbrıs’tır. İki toplumu bölmek ve ülkenin içinde bulunduğu bölünmüşlüğü yaratmak için eğitimi kullandıkları açık bir gerçekliktir. Önceleri Türkiye ve Yunanistan’dan öğretmenler getirilerek tırmandırılan ırkçılık çatışmanın zeminini yaratmıştır. Bu tehlikeli oyunu sürdürmek için dağları, yolları bayraklarla dolduranların, çocuklarımızı kendi siyasi emellerine alet edenlerin verdiği zararın bedelini tüm Kıbrıslılar hala daha ödemektedir.

Irkçılığı, şovenizmi, dini ve faşizmi içeren söylem ve eylemlerle bir yere varılamayacağını ortaya koyar, çok kültürlü, çok dilli, farklı dinlere ev sahipliği yapan adamızda karşılıklı saygıya dayalı, hoşgörülü, evrensel insanlık değerlerini benimsemiş insanları tüm canlıları ve doğayı seven bireylere ihtiyaç olduğunu vurgularız. Bu çerçevede Rum Eğitim Bakanı’nı kuzeyde ırkçı, milliyetçi, faşist söylemler yapan siyasetçilere benzememeye ve Kıbrıs Türk toplumu ile sağlıklı işbirliği kurmaya davet ederiz.


Benzer Haberler

Amalthea Operasyonu için ABD’den onay bekleniyor

KHA

Zanlı 15 günü aşmayacak bir süreyle cezaevine gönderildi!

Voice Kıbrıs Haber

Yunanistan’ın, Türk vatandaşlarına ekspres vize uygulaması 10 ada için geçerli olacak

AA

Kripto paralarda sert düşüş

NTV

82 yaşında hapse giren adama Başkanlık Affı çıkarıldı

TAK

Çavuş “Topraktan gelen bir kişinin teras kelimesini bilmesi mümkün değildir”

TAK