DÜNYAFeatured

Meksika’da helikopter faciası: 13 ölü

Meksika’yı vuran 7.5 büyüklüğündeki depremin ardından hasar tespit çalışmalarında bulunmak için Oaxaca eyaletine giden askeri helikopter inmeye çalışırken araçların üzerine düştü.

Olayda 13 kişi hayatını kaybetti.

Meksika’da 7,5 büyüklüğündeki depremin ardından incelemelerde bulunmak üzere bölgeye giden İçişleri Bakanı Alfonso Navarrete ve Oaxaca Eyalet Valisi Alejandro Murat’ı taşıyan helikopterin inişi sırasında meydana gelen kazada yerdeki 13 kişi yaşamını yitirdi, 15 kişi yaralandı.

Meksika Ordusu’dan yapılan açıklamada  helikopterin kaza sırasında Pinotepa Nacional kentine yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki Jamiltepec bölgesindeki boş araziye inmeye çalıştığı kaydedildi.

Helikopterde bulunan yerel gazeteci Jorge Rosales, kazanın pilotun kontrolü kaybetmesi nedeniyle meydana geldiğini söyledi.

Meksika Devlet Başkanı Pena Nieto, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, helikopterdeki 2 yetkili ve mürettebattakilerin durumunun iyi olduğunu ancak kazanın meydana geldiği bölgede bazı kişilerin hayatını kaybettiğini ve yaralılar olduğunu belirtti.

Meksika’nın güney ve orta bölgelerini sarsan 7.5 büyüklüğündeki deprem sonucu, başkent Mexico City ve ülkenin güney bölgesinde yaklaşık 1 milyon ev ve işyeri elektriksiz kaldı, en az 50 bina da hasar gördü.


Benzer Haberler

Evinde ölü olarak bulundu!

Voice Kıbrıs Haber

Trafik ekiplerinin kontrol maksatlı durdurduğu araçta uyuşturucu çıktı!

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa derbisi Çetinkaya’nın

BRT

Tayland Dışişleri Bakanı Parnpree istifa etti

AA

21. Orkide Yürüyüşü Dilekkaya Ormanı’nda gerçekleşti

Voice Kıbrıs Haber

Hasipoğlu “İsias Davası’nın olası kasta dönmesi gerektiğini bir kez daha gözlemledik”

TAK