FeaturedKIBRIS

Maviş: “Tüm okulların güvenli binalara kavuşması için mücadeleye devam edeceğiz”

KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş, yaptığı açıklamada Mustafa Kemal İlkokulu ( eski adıyla Akova-Yıldırım İlkokulu) ve Mehmetçik İlkokulu’nda güçlendirme çalışmalarının sona doğru yaklaştığını belirtti.

Maviş’in açıklaması şu şekilde:

Pozitif bir haber:
Mustafa Kemal İlkokulu ( eski adıyla Akova-Yıldırım İlkokulu) ve Mehmetçik İlkokulu’nda güçlendirme çalışmaları sona doğru yaklaştı. Kullanılan malzeme ve uygulanan teknik açısından iyi bir örnek oluşturması bizler için önemli. Ayrıca ülkemizin yetiştirdiği mimar, mühendis ve alanında uzman olanlar teknik kontrölüne yürütülen yapım işlerinde bir eksiklik görürlerse sıradaki binalar için sağlıklı yeni modeller tasarlayabileceklerdir.

Yakın zamanda gördük ki eğitim yılı başladıktan sonra Çayırova İlkokulu, Şht. Yalçın İlkokulu ve son olarak Necati Taşkın İlkokulu’nda da kullanım dışı binalar tespit edildi. Zamanla yarıştığımız bu süreçte çocukların, öğretmenlerin güvenliği eleştirme hakkımızdan önce gelmektedir.

162 okuldan 124’ünün depreme performans analizlerine veri sağlayacak mevcut yapı malzemelerinin testi İMO yapı malzemeleri ve zemin mekaniği Laboratuvarı tarafından yapıldı. Geniş anlamıyla 124 okulun 405 binasının her birine onlarca laboratuvar testi yapıldı. Tüm okulların gecikmiş ihale aşamasının tamamlanmasını takip ediyoruz.

Sesimizi yükseltmeye, tüm okulların güvenli binalara kavuşması için mücadeleye devam edeceğiz.

 


Benzer Haberler

İMO İş Sağlığı ve Güvenliği Çalıştayı’nın sonucunu açıkladı

Voice Kıbrıs Haber

12. Mormenekṣe Enginar Festivali başladı

TAK

Metehan yolunu kullanacak sürücülerin dikkatine!

Voice Kıbrıs Haber

Küresel piyasalar önümüzdeki hafta BoE’nin faiz kararına odaklandı

Voice Kıbrıs Haber

“Kıbrıs Rum yönetimi AİHM kararlarına karşı çıkıyor… TMK’dan alınan paraları tanımıyor”

TAK

Holguin’in üçlü görüşme ayarlamaya çalışacak

TAK