FeaturedKIBRIS

Maviş “Bu düzen sürdürülebilir değil, bu zamlar kabul edilebilir değil!”

KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş son günlerde yapılan zamlara dikkat çekerek hükümete “ya denetleyin, ya piyasayı ucuzlatın ya da istifa edin” çağrısında bulundu.

Maviş açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Adanın kuzeyi AKP’nin arka çöplüğü haline gelmiştir ve bu saadet zinciri haksızlık, hırsızlık, yolsuzluk, torpil ve siyasi popülizm ile devam ettirilmek isteniyor.

Son günlerde yaşananlar düşünüldüğünde her gün bu düzenin işbirlikçilerinden bir tanesinin istifa nedeni olması gerekiyorken ve toplumda infial yaratan olayların gün yüzüne çıkmasına rağmen, işler yolundaymış gibi pervasızca istikrardan bahsedilmektedir. Bu durum üst yönetime biat eden bir alt yönetimi pekiştirmektedir.

Bu düzene karşı duran, onurlu, haysiyetli örgütleri ve kişileri ise çeşitli enstrümanlar ile baskı altına alma çabaları devam etmektedir. Bilinsin ki, KTÖS ile ilgili uygulanan bu yöntemler eskimiştir ve nazarımızda değeri yoktur.

Bir taraftan hırsızlık, yolsuzluk, rüşvet ile ülke çalkalanıyorken, diğer taraftan istifa etmesi gerekenler son iki ayda başta ekmeğe %25, elektriğe %7.79, tüp gaza %7.80, akaryakıta %10.8 zam yapıyor ve serbest piyasayı denetleyemiyor. Piyasaya ve marketlere hesap soramayan sözde hükümet vatandaşın sosyal hayatından çalarken, piyasadaki pahalılığı görmezden gelerek hesaplama yapan İstatistik Kurumu ise vatandaşın alım gücünü kaybedecek oranları açıklamaktan çekinmiyor.

Ülkemizde yolsuzluk, hırsızlık, torpil ve menfaat düzenin normalleştirilmeye çalışılmasını kabul etmediğimiz gibi vatandaşın alım gücünün yeni bir yoksulluk seviyesine çekilmesini de reddediyoruz.

Bu düzen sürdürülebilir değil, bu zamlar kabul edilebilir değil. Vatandaşın çilesi, çekilebilir değildir.

Ya denetleyin, ya piyasayı ucuzlatın ya da istifa edin.

Çünkü bu ülke, UBP-DP-YDP koalisyonu ile her alanda daha da çağdaş seviyelerin altına gerilemektedir.”

 


Benzer Haberler

Nöbetçi eczaneler (29 Nisan 2024)

Voice Kıbrıs Haber

Limasol’daki eylemde 10 genç tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

Aşdod Limanı’na Larnaka üzerinden 400 tonluk yardım sevkiyatı yapıldı

KHA

Cinayet girişimiyle ilgili 10 kişi tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

Kıbrıs’ta 20 yıldır devam eden serbest dolaşım toplumları biraraya getiriyor

Voice Kıbrıs Haber

Yarın ve çarşamba yağmur bekleniyor

Voice Kıbrıs Haber