FeaturedKIBRIS

Maske geri döndü

Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi, üst solunum yolu şikayetleri olan kişilerin maske takmalarının zorunlu olduğunu duyurdu.
Komite tarafından alınan kararlar şöyle:
1. Üst solunum yolu şikayetleri olan kişilerin maske takmaları zorunludur. Ayrıca yaşlı bakım evlerini, hastaneleri ve cezaevlerini ziyarete giden kişiler ile bakım evi çalışanları ve 65 yaş üstü hasta bakımıyla görevli olan kişiler maske takacaklardır.
2. Özellikle risk grubunda olan kişilerin (65 yaş üstü kişiler, altta yatan akciğer, böbrek, nöroloji hastalığı olanlar, uzun süre bağışıklık sistemini baskılayan ilaç kullanan kişiler, diyabet hastaları, HIV hastaları, 5 yaş altı çocuklar) üst solunum yolu enfeksiyonu bulunması halinde test yapmaları ve en kısa sürede tedavilerini alabilmeleri amacı ile doktorlarına başvurmaları gerekmektedir.
3. Üst solunum yolu şikayeti olan ve doktorları tarafından muayene edilen hastaların hastalık raporları gerektiği takdirde kişinin başvurduğu hekim tarafından verilecektir.
4. Kapalı alanların sıklıkla havalandırılması (sınıf, restoran, spor salonları vb. yerler) gerekmektedir.
5. Kişisel hijyen kurallarına dikkat edilmesi gerekmektedir.
6. Laboratuvar komitesinin önerisi ile ülkemizde kullanılan laboratuvar tanı testlerinin (Covid-19, diğer viral testlerin vb.) CE-IVD sertifikası olması zorunludur.


Benzer Haberler

200 pozitif vakaya rastlandı, 1 kişi daha hayatını kaybetti

Voice Kıbrıs Haber

“Öğretmenler aşı programına dahil edilmeli”

Voice Kıbrıs Haber

Narkotik’ten “Son Yolculuk Operasyonu”

Voice Kıbrıs Haber

“Bir laboratuvarın Kızılay tarafından destekleniyor olması kabul edilemez”

Voice Kıbrıs Haber

Bir günde 5 yangın!

Voice Kıbrıs Haber

Eczaneler bugün kış dönemi çalışma saatlerine geçiyor

Voice Kıbrıs Haber