FeaturedKIBRIS

Asgari ücretin belirlenmesinin ardından zam yağmuru başladı

Kuzey Kıbrıs’ta asgari ücretin açıklanmasıyla birlikte, başta marketler olmak üzere tüm işletmeler ürünlerine zam yapmaya başladı.
Asgari ücretin belirlenmesinin hemen ardından , her zaman olduğu marketlerdeki , kasalardaki fiyat etiketleri de jet hızla değişti.
Asgari ücretle çalışanların aldığı artış, piyasada denetim eksikliği nedeniyle erirken, yıllardır vatandaşı mağdur eden bu sorunun önüne bir türlü geçilemedi. “Denetim yapılacak” açıklamaları lafta kaldı.
TEMEL TÜKETİM MADDELERİNDEN OLAN SÜT ZAMLANDI
Yeni asgari ücreti belirlenmesiyle birlikte, zam yağmuru da başladı.
Koop Süt ürünleri yeni fiyatlarını açıkladı . 1 litrelik Koop Süt’ün fiyatı, yapılan 10 TL’lik zamla birlikte 41,50 TL’ye yükseldi.
1 litre yağsız süt 42,95 TL , laktozsuz süt fiyatı ise 46,45 TL oldu.
TDP’DEN HALK MARKETLER ÖNERİSİ
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), fahiş fiyat artışlarının denetlenmesi konusunda hükümetten bir beklentileri olmadığını belirterek , bu artışların önüne geçilmesi için Belediyeler Birliği’ni göreve davet etti. TDP, Halk-Market’ler kurulması önerisinde de bulundu.
TDP, bu marketlerden vatandaşa ürün maliyetine yakın temel gıda ve temizlik ürünlerinin satılması, yerli üretimin aracılar vasıtasıyla değil doğrudan üreticiden çok daha uygun fiyatlarla alınacağı ve tüketiciye ulaşımının sağlanacağı bir sistem kurulması gerektiğini kaydetti.
BAŞMAN: GEREKSİZ FON VE MALİYETLER AŞAĞI ÇEKİLMELİ
Kıbrıs Türk Ticaret Odası As Başkanı ve Asgari Ücret Tespit Komisyonu İşverenler Sendikası Üyesi Ali Başman ise asgari ücrete yapılan artışın tek başına yeterli olmayacağını, alım gücünü artıracak önlemlere ihtiyaç olduğunu söyledi.
BRT’de katıldığı bir programda değerlendirmelerde bulunan Başman, “Asgari ücreti ne kadar yukarı çekerseniz çekin, günün sonunda piyasa kendini ona göre ayarladığı için 3-4 ay sonra yine kısır bir döngüye girilecek.” diye konuştu.
Başman, gereksiz fonların ve maliyetlerin aşağıya çekilmesi gerektiğine işaret ederek , asgari ücrete yapılan artışın tek başına yeterli olmadığını, hayat pahalılığını daha az olması için çalışılmasının önemini vurguladı.


Benzer Haberler

Döviz piyasaları düşüşte

Voice Kıbrıs Haber

“Korolar Mağusa’da tınlıyor” şöleni cuma akşamı yapılıyor

TAK

Tatar “Egemenliğimiz kabul edilmeden Kıbrıs konusunda görüşme yapmayacağız”

TAK

Engelliler, Engelliler Haftası etkinliklerini siyah çelenkle başlatıyor

TAK

Sigorta ve Reasürans Şirketler Birliği Başkanı Barlasoğlu oldu

TAK

Creditwest Bank 30 yaşında

Voice Kıbrıs Haber