FeaturedKIBRIS

“Maraş’ın açılımı Mağusa’ya ne kattı?”

Bir zamanlar “Orta Doğu’nun Paris’i” olarak adlandırılan ve 1974 öncesi Kıbrıs’a gelen turistlerin yarısını konuk eden kapalı Maraş’ın ziyarete açılan bölümünü, 8 Ekim-8 Aralık tarihleri arasında ülkenin dört bir yanından ve Güney Kıbrıs’tan yaklaşık 70 bin kişi ziyaret etti.

Pandemi koşullarına rağmen günlük ortalama 500-1000 ziyaretçi ağırlayan kapalı Maraş’ta bu sayı hafta sonları 7 binlere kadar çıkıyor.

46 yıl sonra insan seslerinin yeniden işitildiği bölgede, meraktan gezenler de var çocukluğunun, gençliğinin izlerini arayan da, hatıralarını yenileyen de…

Mağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’e göre, yaklaşık 3,5 kilometresi ziyarete açılan kapalı Maraş’ı ziyaret edenler genelde mutlu ayrılıyorlar. Tabii duygusallık da yaşanmıyor değil.

Mağusa Belediye Başkanı İsmail Arter kapalı Maraş’ın açılmasının kente ne kattığıyla ilgili olarak da,  ülkenin dört bir tarafından akın akın insanların bölgeye geldiğini,  ziyaretlerin kentteki ekonomik hayata da olumlu etki yaptığını söyledi.

Arter, “İnsanların yaşaması lazım bir şehirde. Her ne kadar binlerce insan bölgeyi ziyaret etse de, o ölü şehri havası ortadan kalkmış değil. Viranelikten kurtulması lazım. Bu bir süreçtir, planlamadır, karşılıklı anlaşmadır. Vakıflar’ın burada mülkiyetinden söz ediyoruz. Güney’deki Rumların mülkiyetinden söz ediyoruz. Uluslararası şirketlerin mülkiyetinden söz ediyoruz. Dolayısıyla bunun iyi formüle edilip ilerlemesi lazım. Dilerim, tekrar tıkanmaz” dedi.

(TAK)


Benzer Haberler

Galatasaray’dan 6 gollü galibiyet: Süper Lig’de yeni rekor

NTV

19’uncu İpek Koza Festivali tamamladı

Voice Kıbrıs Haber

TürkBankası bahar etkinliğinde ana tema yine “ Sürdürülebilir Bir Gelecek ” oldu

Voice Kıbrıs Haber

Zanlı “Kimse para vermedi, 4 gün aç kalınca polise gittim”

Voice Kıbrıs Haber

Tatar İİT Zirvesi’nde konuştu “Kıbrıs Türk Halkının maruz bırakıldığı İnsan Haklarını ihlallerine yönelik somut adımlar atmalıyız”

TAK

Büyükkonuk Eko Gün’deki etkinlikler iptal edildi

TAK