CoronavirüsFeatured

“Pandeminin sonunun başlangıcını işaret ediyor”

Dün Kıbrıs’ın güneyine ulaşan Pfizer/BioNTech Covid-19 aşıları bugün Limasol’da huzur evlerinde yapılmaya başladı.

İlk aşılama saat 8.45 ‘de Limasol’da bulunan “Panagia” huzur evinde görevli Dr. Anastasios Tsiftsis’e yapıldı. Dr. Tsiftsis, salgının sonunun başlangıcından söz ederek vatandaşlara ilaca güvenmeye ve aşı olma yönünde çağrıda bulundu.

Aşılamanın ardından basına açıklamada bulunan Dr. Anastasios Tsiftsis,”çok mutlu hissediyorum, iyimser hissediyorum” diyen Dr. Tsiftsissözlerine şöyle devam etti:

“Bugün pandeminin sonunun başlangıcını işaret ediyor. Bilime, tıbba güveniyorum ve bugün aşı yaptırmamın nedeni buydu. Şüpheleri olan tüm vatandaşlarımıza aşının tamamen güvenli olduğunu, onlarca kişinin klinik araştırmalara katıldığını, sonuçların yayınlandığını ve aşının güvenli olduğunu hepimiz savunduğumuzu söylemek istiyorum.Ve umarım yurttaşlarımız, salgını bir saat daha hızlı bitirmek için tıp camiasının aşı çağrısına kulak verirler.”

“Panagia” huzurevinin sahibi Stavros Mina, yaptığı açıklamada 45 kişiye aşı yapılacağını belirtti.Aşıların başlamasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları kaydetti:

“Aşıların başlamasına çok sevindim, belki pandemiyi durdurabiliriz. Huzurevinde bulunanların yakınları bizleri sürekli arayarak sürekli destek verebileceklerini söylediler ve birşeye ihtiyacımız olup olmadığını sordular.

Onlara da birkez daha burdan teşekkür etmek istiyorum. Bu bizleri duygulandıran bir durumdu.” dedi.

Voice Of The Island


Benzer Haberler

Yemen’de askeri polisin cezaevi merkezini vuruldu: 39 ölü

“İki ayrı devlet politikası bir an önce terk edilmeli”

Voice Kıbrıs Haber

Dikkat bugün elektrik kesintisi var!

SysAdmin

“LTB’nin öncü rolünü ve yaptığı çalışmaları destekliyoruz”

Voice Kıbrıs Haber

Dünya’nın en büyük yolcu gemisi ilk yolculuğuna çıkıyor

AA

“Polis soruşturma başlattı, ifade verdik”

Voice Kıbrıs Haber