FeaturedKIBRIS

“Maraş’ı açmak hükümetin projesi… Bir komisyon kurulmasında fayda var”

Gazimağusa’nın hem turistik hem de kültürel olarak zengin bir şehir olduğunu, hükümetin bir projesinin de kapalı Maraş’ın açılabilmesi olduğunu, bu konudaki çalışmaları sürdürmek istediklerini ifade eden Başbakan Tatar, bir komisyonun kurulmasında fayda olacağını düşündüklerini söyledi.

Başkan İsmail Arter ve meclis üyelerine çalışmalarında başarılar dileyen Tatar, merkezi hükümetle belediyenin birlikte değerlendirmesiyle sıkıntıların aşılması için kararlar üretmeleri gerektiğinin bilincinde olduklarını ifade etti.
Koronavirüsle mücadelede Gazimağusa’da yapılanlardan dolayı Başkan İsmail Arter’i kutlayarak genelde KKTC’de başarı elde edildiğini ifade eden Tatar, şöyle konuştu:

“Sağlık çalışanlarımız, kurum ve kuruluşlarımızla ve tabii ki belediyelerimizle, belediye çalışanlarının da çok büyük katkıları olmuştur. Halk sağlığı dediğimizde temizlik, hijyen ortamlar ve bir takım yeni düzenlemelerle hayatın normale dönüşünde belediyelerimize ve belediye çalışanlarımıza çok büyük görevler düşmektedir. Gazimağusa Belediyesi de bu başarılarda ön plana çıkan bir belediyemizdir. Bu duygularla sizleri tebrik etmek istiyorum. Gaizmağusa halkına bir kez daha buradan sevgi ve saygılarımı iletiyorum. Gazimağusa’nın hak ettiği yere gelmesi için hep birlikte çalışmamız gerektiğini ifade etmek istiyorum.”

“EN KÖTÜ GÜNLER GERİDE KALDI”

Esas olanın KKTC’nin gelişmesi ve kalkınması olduğunu, çeşitli ekonomik programların uygulanmasına odaklandıklarını belirten Tatar, “En kötü günler geride kalmıştır. Önemli olanın birkaç ay içinde plan ve programla turizm, yükseköğretim gibi çeşitli sektörlerin açılmasıdır, tabii ki konut sektörü de önemlidir” dedi.

İMAR PLANI

Tatar, imar planı çalışmalarında da toplantılar yaptıklarını, bu konuların tekrar gündeme gelmesinin yararlı olacağını kaydederek “Çünkü hayat devam ediyor. Askıya alınan işlerin tekrar düzenlenmesi ve imar planının da bir noktaya bağlanması gereklidir. Emirname ile bu işin sürdürülmesi mümkün değildir. O anlamda da çalışma için talimat verdim ve İçişleri Bakanlığı ile bu çalışmanın yapılması gerektiğini paylaştım” diye konuştu.
Hem belediyeler hem bölge milletvekilleri ile sık sık istişarelerde bulunmak ve zamanı iyi değerlendirmenin en büyük temennileri olduğunu söyleyen Başbakan Tatar, bugünün esas konusunun normalleşmenin devam etmesi olduğunu, maskeli ve mesafeli yaşam ve yeni düzenlemeler ve halkın da kurallara uymasıyla bu süreci başarıyla atlatacaklarına inancının tam olduğunu belirtti.

TAK


Benzer Haberler

Devlet okulundaki İngilizce öğretmeni sahte diplomadan tutuklandı!

Voice Kıbrıs Haber

Karavan olarak kullanılan van araçta yangın!

Voice Kıbrıs Haber

441 araç sürücüsü rapor edildi

Voice Kıbrıs Haber

İkamet izinsiz 2 kişi tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

Elektrik tellerinin birbirine temas etmesi sonucu yangın çıktı

Voice Kıbrıs Haber

Gönyeli ve Güzelyurt-Girne Anayolu’nda kaza!

Voice Kıbrıs Haber